Ben jij in het bezit van een Denon AVR-A1H, AVC-A1H, AVR-X4800H, AVC-X4800H, AVR-X3800H, AVC-X3800H, Marantz AV 10, CINEMA 50 en/of CINEMA 40? Dan heeft Masimo Consumer goed nieuws voor jou. Dirac Live is beschikbaar voor een select aantal receivers van Denon en Marantz. Dirac Live is een krachtige professionele software voor kamercorrectie die helpt om het beste uit een home entertainment systeem te halen. Een belangstellende kan profiteren van Dirac Live met behulp van een over-the-air update. Zo worden luisteraars in de mogelijkheid gesteld om de geluidsweergave nog beter af te stemmen op de kamer.

Maar wat is Dirac Live nu precies? Wel, de kwaliteit van een geluidssysteem wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van alle componenten, zoals de kwaliteit van luidsprekers en versterker. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat de kamer waarin het geluidssysteem zich bevindt, ook een belangrijke rol speelt.

De software van Dirac Live voor kamercorrectie hanteert een unieke aanpak om de ruimte te analyseren en de geluidskwaliteit van het systeem te corrigeren, waardoor je kan genieten van een optimale geluidskwaliteit. Dirac Live Room Correction past geavanceerde  algoritmen toe om de impact van de kamer te analyseren en digitaal te verminderen. Het levert een grotere sweet spot op voor luisteraars, nauwkeurige plaatsing, helderheid, spraakverstaanbaarheid en een diepere, strakkere bas.

In eerste instantie worden de volgende Denon- en Marantz-producten ondersteund:

  • Denon AVR-A1H, AVC-A1H;
  • Denon AVR-X4800H, AVC-X4800H;
  • Denon AVR-X3800H, AVC-X3800H;
  • Marantz AV 10;
  • Marantz CINEMA 50;
  • Marantz CINEMA 40.

De update is ondertussen beschikbaar op de aangewezen modellen via een firmware-update (over-the-air). Vervolgens moet een gebruiker een Dirac Live-licentie aanschaffen via de Dirac online winkel om de functie te kunnen gebruiken.

Masimo Consumer laat weten dat, in de toekomst, selecte modellen van Denon en Marantz AVR en AV-voorversterkers ondersteuning zullen bieden voor zowel Audyssey als Dirac.

Verkooppunten van het merk denon