Focal en DS Automobiles hebben samengewerkt om de DS E-Tense Performance wagen te voorzien van een prachtig audio systeem: maak kennis met de Focal Utopia.

Focal Utopia in de auto HiFi

Geïnspireerd door de Formule E motorsport, beschikt deze 100% elektrische concept car over een Focal Utopia HiFi-systeem. Maar daar stopt het niet want de twee Franse merken zijn nog verder gegaan door een speciale editie van de Focal Scala Utopia Evo luidsprekers te creëren in de kleuren van de DS E-Tense. Picture perfect!

Focal Utopia DS

DS E-Tense Performance concept car

De DS E-Tense Performance, die geïnspireerd werd door de motorsport, heeft een 600 kW (815 pk) tweemotorige aandrijving, vierwielaandrijving en een carbon shell. Dit elektrische prototype is de eerste Franse wagen die meer dan 800 pk haalt. Het chassis, de aandrijflijn en de batterij maken gebruik van innovatieve oplossingen. Dit wordt uiteraard gecombineerd met het geluid van een Focal Utopia HiFi-systeem. De 9 speaker drivers, die rondom het passagierscompartiment zijn geplaatst, zorgen voor een geluidservaring waarbij jij als inzittende volledig wordt ondergedompeld.

Focal Scala Utopia Evo

Met zijn hologram grille en golvende lijnen heeft de DS E-Tense Performance een zeer aerodynamische carrosserievorm. De lak heeft een interferentiecoating die een iriserend effect creëert. De kleurperceptie varieert, afhankelijk van de buitenomstandigheden en de kijkhoek. Dit creëert een opvallend contrast, mede dankzij de glanzende zwarte oppervlakken.

Als eerbetoon aan deze kleuren, hebben Focal en DS Automobiles een speciale editie van de Focal Scala Utopia Evo luidspreker ontworpen in dezelfde uitvoering. Dit is een volledig nieuwe ‘custom finish’ voor de Focal luidspreker uit hun vlaggenschip-reeks.

Verkooppunten van het merk focal