HEOS Built-In is toonaangevend voor een nieuwe generatie multi-room audio. Dat is een manier om al je luidsprekers, AV-receivers en andere AV-apparatuur draadloos aan te sluiten, zodat ze samen kunnen werken als een echt thuisaudiosysteem.

HEOS Built-In

HEOSHEOS staat voor Home Entertainment Operating System. Het is een draadloos multi-room audioplatform dat je audiokit draadloos verbindt. En omdat het werkt via je Wifi-thuisnetwerk, kan je apparatuur naadloos samenwerken, zelfs als het verspreid is over verschillende kamers in het huis. Als een apparaat het label ‘HEOS Built-In’ heeft, kan het moeiteloos werken met andere HEOS built-in apparaten.

Wat HEOS Built-In doet

HEOS Built-In verbindt al je apparaten draadloos, zodat ze met elkaar verbonden zijn via je wifi thuisnetwerk. Dat betekent dat ze dezelfde muziek kunnen afspelen. Op die manier is het overal in huis hoorbaar. Of je kunt een andere afspeellijst voor elk apparaat instellen. Daardoor ontstaat er in elke kamer een andere sfeer.

HEOS Built-In werkt met allerlei digitale muziekservices via wifi, maar je kan ook offline streamen via bluetooth, rechtstreeks vanaf je telefoon of laptop. Je kunt allerlei diensten streamen met apparaten die dit ondersteunen waaronder Amazon Music, Deezer, Napster, SoundCloud, Spotify, Tidal, Tune-In en nog veel meer.

Elk HEOS Built-in apparaat heeft overigens een USB-poort waarmee muziek van die bron in meerdere kamers gestreamd kan worden. Zo ontstaat er in principe een eigen klein NAS-systeem.

Muziekbestandsformaten die HEOS Built-In ondersteunt

HEOS Built-In biedt ook ondersteuning voor het streamen van ongecomprimeerde muziekbestanden via wifi. Deze zullen natuurlijk beter klinken dan de gecomprimeerde bestanden die offline via bluetooth worden gestreamd.

Er wordt ook ondersteuning geboden voor MP3, AAC, Apple Lossless, DSD, Flac, Wav en WMA.

Analoge media?

Ook analoge media worden ondersteund. Zolang je een HEOS Built-In home theatre receiver hebt, kan je muziek streamen van fysiek aangesloten bronnen zoals een CD-speler, draaitafel of zelfs een cassettedeck. Hopelijk heb je die oude cassettes toch nog niet weggegooid?

Gebruik

Het draait allemaal om de app. Als je die eenmaal hebt gedownload, werkt die als het controlecentrum van je HEOS Built-In systeem. Het instellen is niet al te moeilijk: tik gewoon op ‘Nu instellen’ in de app en hij zoekt automatisch naar alle HEOS-compatibele apparaten in huis en maakt daar verbinding mee.

De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

HEOS

U kunt een volledige lijst met compatibele sets hier bekijken.

Verkooppunten van het merk denon