Luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins pakte uit met een soundtasting van formaat! Regelmatig worden in hun ID Lounge te Antwerpen events georganiseerd waarbij het merk en muziek elkaar vinden. Niemand minder dan Jef Neve stelde zijn solo album One voor: het resultaat van een mooie samenwerking tussen Neve, Abbey Road Studio’s en Bowers & Wilkins.

Jef Neve
Jef Neve droomde er al sinds zijn 6de van om componist te worden. Als tiener volgde hij pianoles aan de stedelijke muziekacademie van Geel bij Hugo Lefever. Verder studeerde hij aan het Lemmensinstituut te Leuven en volgde hij masterclasses bij de pianist Jozef De Beenhouwer, Guy de Mey, Toots Thielemans, Lew Tabackin en Brad Mehldau. In 2000 verkreeg hij het diploma van Meester in de muziek optie Jazz en Meester in de muziek optie piano, beide cum laude. Later specialiseerde Neve zich nog in kamermuziek. Jef was al vroeg actief in plaatselijke bandjes en componeerde voor de meest uiteenlopende bezettingen van solo piano tot heuse symfonische werken. Als freelance pianist maakte hij deel uit van verscheidene bezettingen: van Get Ready! tot solist van het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Het Jef Neve Trio met Jef Neve (piano), Piet Verbist (contrabas) en Teun Verbruggen (drums) bracht 3 opmerkelijke cd’s met Jazz-composities: Blue Saga (2003), It’s gone (2004) en Nobody is illegal (2006). Het trio produceerde ook de soundtrack voor de film Dagen Zonder Lief. In 2007 staat Jef Neve geprogrammeerd op de belangrijke jazzfestivals. Begin 2009 nam hij in de Ancienne Belgique een live-cd op met Groove Thing. In april van datzelfde jaar presenteerde Neve in opdracht van De Bijloke zijn eerste pianoconcerto. Tijdens de wereldcreatie van zijn 2de pianoconcerto in oktober 2012 was Jef solist.

Solo album One
De stap om volledig solo te gaan was niet meer veraf. De nieuwe plaat brengt vooral covers, smaakvol geïnterpreteerd door Jef Neve. “Het album kwam tot stand in de befaamde Abbey Road Studio’s waar destijds The Beatles opnamen”, vertelt Erwin Van der Putten, CEO van Bowers & Wilkins Benelux. “Omdat ze in Abbey Road Studio’s Bowers & Wilkins luidsprekers gebruiken, zijn we erin geslaagd om dieper in de muziek te tasten, de ziel van de piano bloot te leggen” gaat hij enthousiast verder. Nog nooit had Jef Neve zoveel studiotijd gekregen om een album tot stand te brengen. Jef vond het werken in de vermaarde Studio 2 een ear opener. Hij sprak over een 3D geluid dat zich ontwikkelde achter de luidsprekers. “Meestal hoor ik in de studio’s een mooi gelaagdheid tussen de speakers, maar plots kwam daar nog een hele soundstage achter de luidsprekers bij. Dat vond ik heerlijk. Die sound wilde ik zoveel mogelijk vasthouden en samen met mijn sound engineer Dieter Claeys op het album krijgen.”, licht een begeesterde Jef Neve toe van achter de vleugel.

Concert for more
De slogan ‘Concert for one’ die het Britse merk hanteert voor hun hoofdtelefoon range ging niet echt op. Een overvolle ID Lounge zat smachtend te wachten op het virtuoze pianospel van Jef Neve. Vanaf het eerste stuk nam hij het publiek op sleeptouw. Het concert had gerust dubbel zo lang mogen duren. De cover van Formidable van Stromae vormde een schitterende climax. Na de soundtasting mondde het event uit in de food and drinks tasting, terwijl Jef ondertussen geduldig albums signeerde en poseerde voor leuke foto’s voor het nageslacht. Wat een heerlijk muzikaal moment. Wat een klasbak die Jef. Het album werd uitgebracht door Universal Music. Jef Neve maakt vanaf nu ook deel uit van de Society of Sound van Bowers & Wilkins.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins