Zoals verwacht introduceert KEF vandaag, 12 mei 2022, hun nieuwste draadloze vloerstaande systeem: de LS60 Wireless. Een speaker die ‘onderdeel’ uitmaakt van haar 60e jubileumjaar. Dit exemplaar heeft alles ‘in huis’ waar het gerenommeerde Britse merk voor staat. Innovatieve technologieën, prestaties van wereldklasse en een prachtig design. Dat zijn de blikvangers waarmee KEF deze fraaie modellen voorstelt. Wat jij mag verwachten? Een baanbrekend alles-in-één luidsprekersysteem dat vloeiende, verbonden, high-fidelity audio brengt met inbegrip van een revolutionair design. Ontworpen door de bekende ontwerper Michael Young.

KEF LS60 WirelessKort gezegd mag men stellen dat de LS60 Wireless ‘s werelds eerste Single Apparent Source Wireless systeem is. Dat wordt verder ondersteund door een speciaal ontworpen  Uni-Q driver array die ondertussen al toe is aan zijn 12e generatie. In combinatie uiteraard met de bekroonde Metamaterial Absorption Technology (MAT™), revolutionaire Uni-Core woofers en nog veel meer. Deze exclusieve configuratie zorgt voor een zuiverder en impactvoller geluid met een nauwelijks waarneembare vervorming en maximaliseert de bas prestaties in één enkele unit. Aldus KEF.

Voorts worden de belangrijkste technologieën van KEF aangevuld door het vooruitstrevende W2 draadloze platform met een breed scala van bekabelde ingangen. Muziekliefhebbers, audiofielen, … worden hierdoor in de mogelijkheid gesteld om direct muziek en podcasts te streamen dankzij de ‘out-of-the-box’ draadloze compatibiliteit. De KEF Connect app niet te vergeten. Overigens zijn verbindingen mogelijk met bijvoorbeeld een draaitafel, spelconsoles of televisies door de verschillende aansluitopties.

KEF LS60 Wireless
Ontwerper Michael Young

De LS60 Wireless van KEF beschikt over een extreem slank ontwerp. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de geavanceerde technologieën die geïntegreerd zijn in een compacte behuizing. De LS60 Wireless is het ‘resultaat’ van een gezamenlijk ontwerp van niet alleen de gerenommeerde ontwerper Michael Young maar ook het ontwerpteam. KEF omschrijft deze telg als een uitzonderlijk elegant luidsprekersysteem dat moeiteloos integreert in verschillende woonruimten.

Lees ook


KEF LS50 Wireless II reviewKEF LS50 Wireless II: Review

 


 

“De technici van KEF hebben de nieuwste technologische ontwikkelingen in de LS60 Wireless gecombineerd met een veelzijdig ontwerp.”

De speaker biedt ondersteuning voor alle belangrijke muziekdiensten én audioformaten. De LS60 Wireless is draadloos, zowel vanaf de bron als tussen de luidsprekers. Qua connectiviteit heeft een belangstellende de keuze tussen wifi, bluetooth, HDMI eARC, optisch, coaxiaal en RCA. Een comptabiliteit met Apple AirPlay en Google Chromecast? Dat zeker! Alsook Music Integrity Engine zodanig dat een rijk, vol geluid werkelijkheid wordt. PCM-signalen tot 24 bit/384 kHz, DSD en MQA? Check! Een systeemvermogen van niet minder dan 1400 Watt kan gerealiseerd worden met speciale versterkers voor HF, MF en LF.

De LS60 Wireless komt in drie elegante matte uitvoeringen: ‘Titanium Grey’, ‘Mineral White’ en ‘Royal Blue’. Het kleurenschema is ontworpen om de speaker op te laten gaan in het interieur of juist op te laten vallen voor wie een statement wil maken.

Ready to ‘plug in’, ‘switch on’, ‘listen and believe’ in jouw eigen (luister)ruimte? Dan ga je helaas nog even moeten wachten wanneer je wil genieten van het weergaloze geluid dat de KEF LS60 Wireless naar voor kan brengen. Er wordt verwacht dat de vloerstaanders leverbaar worden vanaf juni 2022 voor een adviesverkoopprijs van €6.599,-.

Lees ook


KEF iEar'De onthulling van een KEF wereldprimeur bij iEar’?

 


 

Maar, er is goed nieuws: een belangstellende hoeft niet te wachten tot juni want tijdens het ‘iEar’ invites KEF’ evenement zal deze wereldprimeur van topniveau voorgesteld worden op donderdag 12, vrijdag 13 én zaterdag 14 mei 2022. Afspraak bij iEar’ in Amsterdam op donderdag in de Beethovenstraat 9-b. Als deze dag niet past, kan je ook terecht bij hun vestiging in Tilburg op vrijdag en/of zaterdag in de St. Ceciliastraat 28.

Wil jij dit ‘muzikale spektakel’ van KEF niet missen? Schrijf je dan zeker in bij iEar’ want het aantal stoelen is beperkt. iEar’ laat weten dat je je persoon moet aanmelden. Kom je dus met twee? Dan is het belangrijk dat ieder zicht apart registreert. Aanmelden kan via het formulier op deze pagina.

Benieuwd naar meer? Surf dan zeker eens naar de website van KEF en laat je verrassen door al het moois dat de LS60 Wireless jou te bieden heeft. Nieuwsgierig naar ‘what’s in the box’? Dan is deze video niet te missen.

Verkooppunten van het merk kef