Naast de nieuwe Sonos Ray soundbar en drie extra uitvoeringen van de Roam speaker waar we het eerder al over hadden in dit nieuwsbericht, lanceert Sonos een eigen ontworpen spraakassistent genaamd Sonos Voice Control. Naar eigen zeggen is dit dé meest eenvoudige manier om je favoriete muziek te bedienen. Het geeft je controle over een volledig Sonos-systeem met enkel en alleen je stem. Het audiomerk benadrukt dat privacy centraal staat. Audio-opnames of transcripten worden niet naar de cloud doorgestuurd wat impliceert dat er niks wordt opgeslagen, beluisterd of gelezen.

Met Sonos Voice Control wordt jou een nieuwe spraakervaring geboden waarbij muziek en het systeem snel, nauwkeurig en handsfree kan worden bediend. Het is de eerste spraakervaring die volledig werd gecreëerd voor het luisteren op Sonos.

Sonos Voice Control werkt op elke Sonos-speaker met spraakherkenning. Opdrachten worden zelfstandig verwerkt door het apparaat in kwestie. De spraakassistent is niet alleen beschikbaar voor nieuwe producten met spraakherkenning maar Sonos stelt een gratis update ter beschikking voor bestaande klanten. Voice Control is compatibel met Sonos Radio, Apple Music, Deezer en Pandora. Op termijn volgen meer diensten en markten.

“Sonos engageert zich om nieuwe ervaringen te leveren die luisteraars moeiteloos verbinden met de content waar ze van houden.”

Dat zegt Joseph Dureau, Vice President Voice Experience bij Sonos. Sonos hoort vaak, wanneer ze met luisteraars praten, dat zij zich zorgen maken omtrent hun privacy. Dat maakt dat ze liever geen gebruik maken van stembediening. Het grote voordeel van Sonos Voice Control is dat het enkel en alleen gemaakt is voor een Sonos systeem. Als kern is het ontwerpteam uitgegaan van privacy. Zo levert het de Sonos-app ervaring met alleen je stem.

Een snelle en nauwkeurige bediening? Sonos brengt in de praktijk. Hun Voice Control zoekt de muziek waar je naar wil luisteren en verwerkt opdrachten volledig op het apparaat zelf. Met inbegrip van een lokale verwerking, snellere reactietijden en eenvoudige opvolging. Het enige wat jij éénmalig hoeft te zeggen bij het geven van een opdracht? Slecht twee woorden: ‘Hey Sonos’.

Verder zijn geen activeringswoorden nodig. Net als met de Sonos-app kan je muziek en speakers in elke kamer bedienen, muziek makkelijk van de ene naar de andere kamer verplaatsen, je favoriete nummers opslaan en leuk vinden in je eigen muziekbibliotheek en meer.

Sonos Voice Control gebruikt de nuances van menselijke communicatie en reageert op natuurlijke opdrachten als ‘zet hem luider!’. Als dat niet leuk is? Sonos heeft gekozen voor de bekroonde acteur Giancarlo Esposito na een grondige zoektocht om klanten in de VS van een bekende stem te voorzien. Giancarlo kan je kennen van ‘Breaking Bad’, ‘Better Call Saul’ en ‘The Mandalorian’. De eerste stem zal in de loop van de tijd aangevuld worden met andere stemmen naarmate Sonos de ervaring uitbreidt naar nieuwe mensen en plaatsen

Sonos heeft door zorgvuldige opnames, geavanceerde verwerking en mastering een natuurlijke klinkende stem geintegreerd voor hun Voice Control. Hierbij staat discretie, zelfverzekerdheid en enige vorm van innemendheid in het middelpunt.

Het zal waarschijnlijk nog even wachten zijn vooraleer Voice Control zijn officiële intrede maakt in onze contreien. Sonos Voice Control is beschikbaar voor gebruikers in de VS vanaf 1 juni. Er wordt verwacht dat, later dit jaar, Frankrijk ook voorzien zal worden van Sonos Voice Control. Andere markten volgen op een later moment.

Verkooppunten van het merk sonos