Zoals je waarschijnlijk wel zou verwachten na het lezen van de titel, introduceert Sonos enkele nieuwigheden. Zowel de Sonos Ray als de Sonos Roam Colors ‘steelt de show’ deze keer. Dit betreffen twee gloednieuwe producten. Daardoor kan hun home cinema- en draagbare assortiment genieten van een ‘stijlvolle’ én compacte upgrade. Een naadloze integratie? Daar mag je alvast op rekenen. De Sonos Ray is een standalone soundbar met een indrukwekkend geluid voor zijn formaat. De populaire Roam smart speaker wordt vanaf nu leverbaar in drie stijlvolle kleuren.

Wil jij je geluidssysteem van Sonos verder uitbreiden? Dat kan, de fabrikant van hoogwaardige audioproducten heeft ervoor gezorgd dat je niet alleen kan genieten van een ‘muzikale upgrade’ maar ook voor een ‘visuele upgrade’. Met denk aan de Sonos Ray én Sonos Roam Colors. Benieuwd wat Sonos voor jou in petto heeft?

Sonos Ray

Laten we beginnen met dé blikvanger: de Sonos Ray. Dit model is een compacte standalone soundbar die een indrukwekkend geluid kan neerzetten. Als je kijkt naar zijn formaat zou je het misschien niet verwachten, maar toch wordt het mogelijk gemaakt. Door de lancering van deze nieuwste telg breidt Sonos het home cinema- en draagbare assortiment verder uit. Waarom ze dat hebben gedaan? Wel, dat sluit aan bij hun missie en visie: luisteraars moeiteloos laten genieten van hun favoriete content.

Sonos Ray

Voor de Sonos Ray specifiek wordt er gesproken over een ‘blockbuster sound’. Klinkt veelbelovend. Naar eigen zeggen legt Ray de lat hoger voor thuisentertainment. Hierbij staan nieuwe akoestische innovaties centraal in combinatie met een gebalanceerd geluid, kristalheldere dialogen en ‘robuuste bassen’.

Lees ook


Sonos Beam Gen 2 Review soundbarSonos Beam (Gen 2): Review soundbar

 


 

Het exemplaar zorgt voor een kamervullend geluid. Golfgeleiders projecteren het geluid van muur tot muur. Het voelt alsof je midden in het verhaal zit doordat elementen nauwkeurig in de ruimte worden ‘gepositioneerd’ met dank aan de geavanceerde processor. Maar daar stopt het niet. Een eigen ontworpen bass reflex-systeem produceert diepe en lage tonen terwijl, de op maat gemaakte akoestiek, de midden en hoge tonen nauwkeurig in harmonie brengen.

Het is overduidelijk dat Sonos ‘all the way’ is gegaan met de komst van deze soundbar: de Ray werd afgestemd met de hulp van hun Sonos Soundboard. Kort gezegd betreft dit een groep van toonaangevende specialisten uit onder andere de muziek- en filmwereld. Met TruePlay kan je het geluid nog verder fintetunen voor een ideale luisterbeleving in elke kamer.

Deze erg compacte soundbar is compatibel met een verscheidenheid aan streamingdiensten zodat je van films, muziek en nog veel meer kan genieten. Het enige dat jij hoeft te doen? Dat is de Sonos app openen, binnen slechts enkele minuten ben je al aan het luisteren. Ray is te bedienen met je huidige afstandsbediening, de Sonos-app, Apple AirPlay 2 en meer.

Sonos Roam Colors

Voorts stelt Sonos ons voor aan maar liefst drie nieuwe uitvoeringen van hun befaamde Roam speaker. Een belangstellende heeft de keuze tussen de volgende afwerkingen: ‘Olive’, ‘Wave’ en ‘Sunset’. Perfect om je eigen stijl te ontdekken met deze nieuwe kleuren.

Laten we er geen doekjes omwinden: de kleuren zijn geïnspireerd door de natuur, avondluchten en het buitenleven. Ze komen niet alleen binnen maar ook buiten volledig tot hun recht. Al dan niet in combinatie met andere producten uit het Sonos portfolio.

“Terwijl we ons gevoel van nieuwsgierigheid weer de vrije loop laten en nieuwe ervaringen najagen, denken we meer na over hoe wat we (mee)dragen onze eigen stijl weergeeft.”

Aldus Maxime Bouvat-Merlin, SVP for Hardware bij Sonos. De Sonos Roam Olive is gebaseerd op uitbundige landschappen. Gaande van woestijncactussen tot keurig aangelegde parken. De Wave daarentegen dankt zijn kleur aan serene kustlijnen en verkoelende zwembaden. Een inspiratiebron voor de Sunset was onder andere gekleurd woestijnzand en imposante zonsondergangen.

Lees ook


Sonos Roam reviewSonos Roam: Review

 


 

Dankzij de ultradraagbare Roam kan je al jouw favoriete content streamen via wifi en bluetooth. Voorts is de Roam waterdicht en heeft hij een batterij die de hele dag meegaat zodat je altijd contact houdt, waar je nieuwsgierigheid je ook heen leidt.

De Sonos Ray gaat verkrijgbaar worden vanaf 7 juni 2022 in de Benelux. De soundbar zal over de toonbank gaan voor een adviesprijs van 299 euro. Een draadloze speaker uit de Sonos Roam Color line-up wisselt van eigenaar voor 199 euro. De Roam Olive, Roam Wave en Roam Sunset van Sonos zijn, vanaf vandaag, wereldwijd verkrijgbaar.

Verkooppunten van het merk sonos