McIntosh introduceert hun nieuwste telg: ontdek de MDA200. Een DA-convertor die jou heel wat te bieden heeft op muzikaal vlak. Zo spreekt de gerenommeerde fabrikant bijvoorbeeld van eersteklas, digitale muziekmogelijkheden. Met dit model wordt je in de mogelijkheid gesteld om jouw ‘analoge audiosysteem’ verder uit te breiden zodanig dat je kan genieten van ‘digitale muziek’. De McIntosh MDA200 betreft een stand-alone, ‘outboard’ DAC die eenvoudig toegevoegd kan worden aan vrijwel elk systeem.

McIntosh MDA200Als we ‘onder de motorkap’ van de MDA200 kijken, is de DA2 Digital Audio Module terug te vinden. De DA2 beschikt over 7 digitale audio-ingangen: 2 coaxiale, 2 optische, 1 USB en 1 MCT (voor gebruik met McIntosh’s MCT-serie) en 1 audio-only HDMI ARC (Audio Return Channel) aansluiting. De DA2 wordt ‘aangedreven’ door een nieuwe generatie Quad Balanced, 8 kanaals (32 bit) DAC. Dit staat garant voor een verbeterd dynamisch bereik en een verbeterde totale harmonische vervorming.

De DA2 ondersteunt een digitale audioweergave in hoge resolutie aangezien de USB-ingang een native weergave van maximaal DSD512 en DXD tot 384 kHz mede mogelijk maakt. De coax en optische ingangen kunnen digitale muziek tot 24 bit/192 kHz decoderen. TV’s met een geïntegreerde HDMI (ARC) aansluiting zijn compatibel.

McIntosh MDA200De DA2 heeft overigens het Roon Tested ‘label’ ontvangen. Als dat niet handig is? Zeker als je beschikt over een uitgebreide bibliotheek met digitale muziek. Als Roon Tested partner heeft McIntosh apparatuur aan Roon geleverd voor tests met verschillende besturingssystemen en computers, en informatie gedeeld over het ontwerp en de mogelijkheden.

Aangezien digitale muziekformaten, alsook technologieën, mettertijd veranderen en verbeteren, is het bovendien mogelijk om de DA2 in de MDA200 te vervangen door een nieuwere Digital Audio Module (mocht dit in de toekomst geïntroduceerd worden). Dit beschermt jouw ‘investering’ in dat opzicht: met de MDA200 kan je nog vele jaren door.

Om de MDA200 aan te sluiten op een voorversterker of geïntegreerde versterker, zijn zowel gebalanceerde als ongebalanceerde uitgangen beschikbaar. Bij gebruik van de variabele uitgangsmodus kan het volume gewijzigd worden via de ADJUST-knop op het voorpaneel of de meegeleverde afstandsbediening. De MDA200 wordt geleverd in vaste uitgangsmodus maar biedt de mogelijkheid om de uitgang in variabele modus te zetten.

McIntosh MDA200

De voorkant van de MDA200 is voorzien van klassieke McIntosh designelementen zoals een zwart glazen voorpaneel met verlicht logo, draaiknoppen, op maat gemaakte aluminium eindkappen en een gemakkelijk af te lezen display.

Het spreekt voor zich dat we hier enkel nog maar de ‘highlights’ van de McIntosh MDA200 uit de doeken hebben gedaan. Wil je meer weten? Surf dan zeker eens naar de productpagina en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk mcintosh