Voor de liefhebbers van gaming én het merk Yamaha heeft de audiofabrikant goed nieuws. Ze komen op de proppen met een spiksplinternieuwe headset én audiomixer die specifiek ontworpen zijn voor gamers. Het gaat respectievelijk om de YH-G01 en ZG01. Door deze toevoeging worden gamers in de mogelijkheid gesteld om het geluid, afkomstig van het spel dat ze spelen, bij te regelen – afgestemd op de stemmen van andere spelers binnen dezelfde game-omgeving. Beide producten spelen in op de steeds groter wordende vraag naar een meeslepende game-ervaring. In het verlengde daarvan heeft Yamaha deze audiomixer en headset voor gamers op de mark gebracht. 

Yamaha YH-G01 ZG01De YH-G01 headset combineert een hoogwaardige microfoon waarbij een comfortabel én lichtgewicht ontwerp centraal staat. Op die manier wordt zowel de communicatie als audio-ervaring geoptimaliseerd tijdens bijvoorbeeld lange game sessies.

 

De ZG01 mixer integreert naadloos met bovenstaand exemplaar. Er is zelfs een ZG01 PACK beschikbaar dat niet alleen de ZG01 maar ook de YH-G01 headset bevat. Iets dat synoniem staat voor een complete game-ervaring. Deze ‘gaming mixer’ is voorzien van fysieke bedieningselementen om het geluid voor gameplay, voice chat en streaming aan te passen op een intuïtieve manier.

Yamaha YH-G01 ZG01

De ingebouwde ‘ZG Sound Processing’ technologie heeft drie hoofdfuncties: ZG SURROUND, FOCUS MODE/EQ en 3D CHAT SPACE. ZG. SURROUND biedt de volledige diepte van het meerkanaals surround-geluid via de USB/HDMI-ingang, bij gebruik van een stereoheadset of hoofdtelefoon. De weergave wordt omgezet door Yamaha’s eigen ViRealTM 3D-audiotechnologie, wat een unieke game-ervaring oplevert.

FOCUS MODE/EQ kan de stem van de speler onderdrukken of de omgevingsgeluiden van het spel benadrukken. De instellingen zijn instelbaar, afhankelijk van de verschillende speltitels, scènes en speelstijlen. De ‘feature’ genaamd 3D CHAT SPACE moet gebruikers het gevoel geven dat ze een game spelen in dezelfde ‘ruimte’ als hun collega-gamers. Door de stem van de andere partij in een virtuele 3D-ruimte te plaatsen, wordt ook overlapping tussen game-audio en voicechat voorkomen.

“The ZG01 represents Yamaha’s first fully-fledged entry into the gaming market. The incorporation of Yamaha’s decades of experience developing immersive audio technologies like ViReal and Active Field Control (AFC) gives it a significant advantage in achieving a more realistic and authentic experience.”

Dat zegt Thomas Hemery, General Manager of Marketing & Sales bij Yamaha’s Pro Audio Division. Deze ZG01 markeert alvast het begin van de hagelnieuwe ZG-serie. Tevens wil Yamaha hun ‘leuze’ verder uitdragen door gamers, verspreidt over heel de wereld, in verbinding met elkaar te brengen door middel van geluid/muziek. Ready to ‘Make Waves‘?

Verkooppunten van het merk yamaha