Denon is afgekomen met twee nieuwe over-ear hoofdtelefoons: de AH-D9200 en de AH-D1200, waarvan de AH-D9200 het nieuwe topmodel wordt. Het topmodel zou in oktober dit jaar in de winkel moeten verschijnen. De AH-D1200 is al verkrijgbaar.

De huidige over-ear hoofdtelefoonlijn bestond al uit de AH-D7200 en de AH-D5200. Tegen het najaar zal deze uitgebreid zijn tot vier modellen. Al deze modellen hebben een aantal eigenschappen die ze allemaal bevatten: de gestikte leren hoofdband met schapenleer of kunstleer, of de oorkussens die memory foam hebben als materiaal en vervolgens overtrokken zijn met kunstleer.

Zoals al eerder vermeld, zal de AH-D9200 het nieuwe topmodel worden van de productlijn. De HAH-D7200 die zo geliefd is door veel gebruikers, zal de productlijn niet verlaten.

De hoofdtelefoon zal over een nieuw ontworpen versie van het 50 mm grote Free-Edge membraan beschikken, dat bovendien ook voorzien is van nanovezels. De oorschelpen van het huidige topmodel AH-D7200 zijn gemaakt van walnoothout. Dit geldt niet voor het nieuwe topmodel: deze zullen gebruik maken van Japans bamboe. Ook dit model heeft kabels die losgekoppeld kunnen worden, net zoals de andere twee bestaande modellen.

De verwachte prijs voor de AH-D9200 zal rond de €1.600 liggen.

De AH-D1200 zal het “minst luxueuze” model zijn, maar toch niet te onderschatten zijn. De oorschelpen zullen gemaakt zijn van kunststof (verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart) en de drivers van 50 mm zijn ook wat eenvoudiger uitgevoerd.

AH-D1200Opmerkelijk aan deze hoofdtelefoon is dat ze opvouwbaar is en ideaal is voor onderweg. Ook hier weer is de kabel afneembaar. Leuk voor de Apple-gebruikers: in de kabel zit een afstandsbediening verwerkt die compatible is met Apple-toestellen. De hoofdtelefoon heeft een frequentiebereik van 5 Hz tot 40 kHz.

De Denon AH-D1200 is momenteel al te koop voor €189.

Verkooppunten van het merk denon