Terwijl iedereen het heeft over merken zoals Bose, Sony en JBL (ANC) hoofdtelefoons, wou ik een andere ‘speler’ aan de tand voelen: Yamaha. Meer bepaald hun YH-L700A draadloze hoofdtelefoon. Ongekend is onbemind of is het nu omgekeerd? De YH-L700A is volgens mij het eerste product van Yamaha in dit productsegment. Yamaha kennen we vooral van de muziekinstrumenten, motoren en receivers (zowel stereo als surround). Ze zitten in de muziekbranche op alle niveau’s dus ze weten absoluut waar ze mee bezig zijn en dat merken we ook met deze YH-L700A. Dit laatste wordt extra kracht bijgezet door de reviews van enkele producten die we recentelijk mochten testen waaronder de Yamaha NS-3000, Yamaha A-S3200 en Yamaha MusicCast Bar 400.

The Yamaha box

Yamaha YH-L700A Review draadloze hoofdtelefoonDe Yamaha YH-L700A komt verpakt in een mooie, stevige doos met vermelding van alle hoofdkenmerken op de voorzijde en bijkomende informatie op de achterzijde. In die doos vinden we de hoofdtelefoon in een ‘stevige’ travelcase met USB- en mini jack-kabel. Alsook een vliegtuigadapter en beknopte handleiding.

Features

Het gaat hier dus om een bluetooth headphone met noise cancelling. Deze is voorzien van een Qualcomm-chip waardoor we naar Hi-Res audio kunnen luisteren dankzij de APEX technologie (Hi-Res kan enkel via de kabel). Voor de noise cancelling heb je natuurlijk een aan- en uit-stand maar ook een ‘Ambient sound’ modus waardoor je omgevingsgeluid opvangt en dus niet compleet afgesloten wordt van de omgeving.

Lees ook


Yamaha NS-3000 ReviewReview: Yamaha A-S3200

 


 

Wat deze koptelefoon van Yamaha zo speciaal maakt ten opzichte van de concurrentie? Dat is zonder twijfel de 3D Sound Field-technologie. Hiermee kan je, afhankelijk van de afgespeelde content, 3D instellingen kiezen. Zo bevind je je plots centraal in een concertzaal, studioruimte, concertweide, theater of bioscoop. Afhankelijk van hoe je het hoofd beweegt, draait de muziek mee. Zo verkrijg je de akoestiek van de specifieke 3D-modus die je hebt geselecteerd. Qua autonomie heeft de Yamaha YH-L700A een speeltijd van 34 uur. Luister je met de 3D features ingeschakeld? Dan kom je aan 11 uur luisterplezier. Alles kan je uiteraard instellen of bedienen op de hoofdtelefoon zelf zoals de modellen van andere fabrikanten: volume, noise cancelling, 3D, volgend/vorig nummer of pauze.

Nieuwsgierig naar onze bijhorende review video?

The headphone

De Yamaha is heel stevig gebouwd, built like a tank! Maar te zwaar is hij zeker niet. Je merkt dat hij niet gaat doorwegen of vermoeien als je hem draagt. De hoofdband en zijkanten van de schelpen zijn afgewerkt in een mooie, grijze mesh-stof. De hoofdband heeft een goede foam waardoor hij totaal niet drukt op je hoofd. En dus krijg je er geen hoofdpijn van. De fitting is ook prima, maar voor iemand met een kleiner hoofd kan hij wel groot uitvallen. Gemaakt voor standaard en grote hoofden. Je oren zitten prima in de cups en zijn tevens niet te groot waardoor ze perfect rond het oor zitten en aansluiten op het hoofd.

The sound

Net zoals andere testen met betrekking tot in-ears heb ik de hoofdtelefoon gekoppeld aan mijn MacBook Pro en OnePlus 9 Pro. Voornamelijk geluisterd via Spotify en gekeken via YouTube. Het geluid van Yamaha is natuurlijk/neutraal, alles klinkt zoals het moet klinken. Geen enkele push bij hoge, midden of lage tonen. Versta me niet verkeerd: de Yamaha YH-L700A klinkt niet flets of flat maar evenwichtig met zowel voldoende laag, midden als hoog.

Lees ook


Yamaha NS-3000 ReviewYamaha NS-3000: Review luidspreker

 


 

Het is een noise cancelling hoofdtelefoon maar ik heb die eigenlijk nooit gebruikt want het is eigenlijk niet nodig… Je hebt geen probleem met het omgevingsgeluid in alle standen van de noise cancelling. Een andere reden is de klank: de YH-L700A klinkt het best als de noise cancelling is uitgeschakeld. Met noise cancelling worden lage tonen geboost. Voor de bassheads onder jullie wel leuk, maar niet voor mij. Bij ‘Ambient mode’ hebben we dan meer hoge tonen als normaal. Zoals je leest: voor ieder wat wils.

Laten we naar Hi-Res luisteren… Ik heb er geen woorden voor. Je wordt letterlijk én figuurlijk in de muziek ‘gezogen’. Ik heb me in jaren (bij wijze van spreken) nog nooit zo geamuseerd. Eén nadeel wel: het moet bekabeld… Maar wie maalt daar nu om als je zoveel plezier kan hebben tijdens het luisteren!!! No pain no gain.

Yamaha heeft de YH-L700A voorzien van 2 specifieke features/technieken om de beste muziekbeleving te creëren voor ‘iedereen’. Met Listening Care kan je rekenen op urenlang luisterplezier, zonder je gehoor te beschaden. Dit is een functionaliteit die continu alles analyseert en instellingen aanpast om de beste muziekbeleving te garanderen op een ‘gezonde manier’. De tweede is Yamaha’s Listening Optimizer. Deze past de geluidsweergave aan volgens de grootte en plaats van de oren (in de hoofdtelefoon). Zelfs bij de kleinste verplaatsing van het oor in de headset zorgt hij altijd voor de meest optimale bronweergave.

Adviesprijs en conclusie

De Yamaha YH-L700A kan je in huis halen voor 549 euro. Wel stevig als je deze adviesprijs vergelijkt met de concurrentie. Je betaalt natuurlijk een stuk van alle aanwezige technologie. Of je die nodig hebt? Dat moet je natuurlijk zelf uitmaken maar voor mij hoeft het niet.

De YH-L700A van Yamaha is een prima noise cancelling hoofdtelefoon die het eigenlijk niet nodig heeft. Uitgezonderd in extreme omstandigheden. Dit exemplaar heeft een veel betere klank dan mijn eigen Bose QuietComfort 35 II maar is dan ook dubbel zo duur. Dat heb je altijd met A en B vergelijkingen. Zou ik hem nu direct aanschaffen? Nee, maar mocht mijn Bose de geest geven: zeker! Dus als je in de markt bent voor een draadloze hoofdtelefoon mét active noise cancelling…. Jaaamaaahaaa!!!

Yamaha YH-L700A

9.4

Prestaties

10.0/10

Functionaliteiten

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Bouwkwaliteit

10.0/10

Design

9.0/10

Pros

  • Natuurlijk geluid
  • Lange batterijduur (niet in 3D-modus)
  • Bouwkwaliteit

Cons

  • Prijs
Verkooppunten van het merk yamaha