Het roemrijke Bowers & Wilkins laat zich alweer van hun beste kant zien met de introductie van hun hoogwaardige Px7 S2 hoofdtelefoon. Deze telg van topkwaliteit is voorzien van onder andere speciaal ontworpen 40 mm drive units, ook is het 24-bits draadloze platform geïntegreerd. In zijn totaliteit zorgt dit alvast voor een meeslepende luisterervaring zodat je effectief hoort wat de artiest voor ogen (én oren) had. Benieuwd wat dit model jou allemaal te bieden heeft?

“Bowers & Wilkins is trusted by music professionals the world over to deliver the most detailed, natural and immersive sound available – the True Sound of the artist’s intent.”

Ook met de nieuwe Px7 S2, die de bekroonde PX7 vervangt, is die gedachtengang gebruikt als ‘fundament’. Naar eigen zeggen klinkt de Px7 S2 als geen ander. Zoals eerder gezegd hebben de ontwerpers gekozen voor drivers van 40 mm. Deze zijn onder een hoek geplaatst in elk oorstuk. Dit creëert alvast een overtuigende muziekbeleving doordat een consistente afstand ten opzichte van het oor vanaf elk punt over het oppervlak werkelijkheid wordt. Het resultaat volgens Bowers & Wilkins? Een hoofdtelefoongeluid waar geen rivaal aan kan tippen. Klinkt veelbelovend. De drivers bieden een ultrasnelle respons waardoor ze elke nuance in een muziekstuk natuurgetrouw kunnen reproduceren. Tegelijkertijd is dit exemplaar vrij van enige vervorming.

De Px7 S2 combineert een high-performance drive unit configuratie met Qualcomm’s aptX Adaptive draadloze technologie om de muziekoverdracht automatisch te optimaliseren. Dit kan gaan van compatibele telefoons tot zelfs tablets en computers. Gekoppeld aan een krachtige, door Bowers & Wilkins ontwikkelde DSP (Digital Signal Processing) is het resultaat een uitstekende 24 bit geluidskwaliteit wanneer gebruik wordt gemaakt van compatibele streamingdiensten. USB C- en 3,5 mm aansluitingen worden ondersteund. Goed om te vermelden: beide kabels worden meegeleverd in een erg handige draagtas die je ontvangt bij levering.

Voorts hebben de ontwerpers aandacht gevestigd op de ruisonderdrukkende prestaties. Deze hebben ze namelijk verfijnd. De Px7 S2 maakt gebruik van de eigen, door Bowers & Wilkins geoptimaliseerde ruisonderdrukkingstechnologie om ongewenste ruis effectief buiten te sluiten zonder de muzikaliteit te beïnvloeden. In totaal maakt de Px7 S2 gebruik van zes microfoons voor een uitstekende ruisonderdrukking. Deze onderdrukt ongewenste interferenties zonder de dynamiek én energie van je favoriete muziek aan te passen. Als extra ‘bonus’ bieden ze een kristalheldere gesprekskwaliteit. Aldus Bowers & Wilkins.

Nog een ander én uniek element dat de Px7 S2 kenmerkt: B&W heeft gezorgd voor een nieuwe doorbraak op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Het is de eerste hoofdtelefoon die rechtstreeks werkt met de Bowers & Wilkins Music App. De applicatie kan gebruikt worden om de Px7 S2 aan een mobiel apparaat te koppelen, het geluid in te stellen of EQ-instellingen te veranderen. Ook kan je de ruisonderdrukkende transparantiemodus in- of uitschakelen. Ten slotte kan het batterijpercentage van de hoofdtelefoon gecontroleerd worden. In een toekomstige upgrade zal een eindgebruiker in de mogelijkheid zijn om hun muziek rechtstreeks van het mobiele apparaat naar de Px7 S2 te streamen.

Fysieke bedieningselementen op elk oorschelp zorgen voor volledige controle, zelfs zonder de app. Met een speelduur van 30 uur kan je heel wat uren genieten van je geliefkoosde muziek. Een snelle oplaadbeurt van 15 minuten staat synoniem aan zeven uur extra luistertijd.

Maar uiteraard denkt de fabrikant van sfeervolle belevingsproducten niet enkel aan het geluid, ook aan het design is gedacht. Een premium ontwerp met een perfecte pasvorm staat centraal. De Px7 S2 is zorgvuldig ontworpen voor comfortabele én langdurige luistersessies. Er is gekozen voor luxueuze oorkussens van traagschuim die je oren perfect omsluiten, met inbegrip van een elegante afwerking (stof).

Wil jij profiteren van deze betere drivers, betere ANC én een betere microfoon? Dan is de B&W Px7 S2 verkrijgbaar vanaf 29 juni 2022 voor een adviesprijs van 429 euro. Een belangstellende heeft de keuze tussen grijs, blauw of zwart wat betreft afwerking.

Aansluitend laat B&W weten dat er binnenkort nog wat extra’s zit aan te komen. Later dit jaar lanceert het bedrijf een nieuw topmodel: de Px8 voor 599 euro. Dit onomwonden draadloze model tilt de hoofdtelefoons van Bowers & Wilkins naar een niveau van hoogwaardig design, luxe materialen en een prachtig geluid.

Wil je op de hoogte blijven hiervan? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en mis het niet.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins