Bowers & Wilkins, het Britse premium audiomerk, kondigt hun nieuwste draadloze, over-ear hoofdtelefoon aan: de Px8. Dit exemplaar is de opvolger van hun bekroonde Px7 S2. Met de Px8 zet Bowers & Wilkins naar eigen zeggen een nieuwe standaard qua geluid, bouw en afwerking voor draadloze hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking. Klinkt veelbelovend.

Bowers & Wilkins Px8

Het ‘hart’ van de Px8 wordt gevormd door hetzelfde draadloze platform dat werd gebruikt in de Px7 S2. Het is één van de best klinkende hoofdtelefoons in zijn klasse. In de Px8 worden de prestaties naar een hoger niveau gebracht. Zowel op vlak van detail, resolutie als ruimtelijkheid.

De ontwerpers hebben gekozen voor volledig nieuwe, custom 40 mm Carbon Cone drivers. Deze zijn geïnspireerd op de Carbon Dome drive units die worden gebruikt in de succesvolle 700 Series van het merk. Het resultaat is een resolutie, detail en timing die de hoge standaard van de Px7 S2 overklast. Tevens zorgt het voor een natuurlijkere muzikale prestaties. Goed om te vermelden: de Carbon Cone drivers in de Px8 zijn zorgvuldig gekanteld. Zo wordt een consistente afstand ten opzichte van het oor luisteraar gegarandeerd.

De Px8 zal verkrijgbaar worden in twee afwerkingen waaronder zwart leer en bruin leer. Het model heeft een armstructuur van gegoten aluminium die verwijst naar de kenmerkende designtaal van Bowers & Wilkins, inclusief een diamantgeslepen heldere rand op elke ‘logoplaat’. De oorschelpen, schuimrubberen kussens en hoofdband zijn afgewerkt met zacht, luxueus nappaleer voor een ultiem premium gevoel.

“Ik ben blij dat we vandaag met onze nieuwe Px8 de lat nog hoger leggen in de categorie premium hoofdtelefoons. De Px8 vat perfect samen waar wij als merk voor staan, met een uitstekende geluidskwaliteit die onze True Sound belofte goed weergeeft, plus een ongeëvenaard design en afwerking.”

Aldus Giles Pocock, Vice-President Brand Marketing bij Bowers & Wilkins. Er wordt gebruik gemaakt van Qualcomm’s aptX Adaptive draadloze technologie om de best mogelijke geluidskwaliteit te garanderen. USB-C en 3,5 mm analoge kabelverbindingen zijn voorzien. Wanneer je beslist om de Bowers & Wilkins Px8 in huis te halen, ontvang je beide kabeltypes. Zowel draadloos als bekabeld staat de Px8 in voor een 24 bit hoge resolutie geluidskwaliteit.

De Px8 van Bowers & Wilkins gebruikt dezelfde, eigen ontwikkelde ruisonderdrukking technologie als de Px7 S2. Zo wordt ongewenst geluid effectief onderdrukt zonder dat dit ten koste gaat van de muzikaliteit. Er zijn 6 hoogwaardige microfoons voorzien: twee meten de ‘output’ van elke drive unit, twee reageren op omgevingsgeluid van de buitenwereld en twee zorgen voor een goede verstaanbaarheid.

Door de lancering van de Px8 zal de Bowers & Wilkins Music App een belangrijke upgrade ondergaan. Px8 eigenaars kunnen met de Music App hun gekozen muziek rechtstreeks van het mobiel apparaat naar de hoofdtelefoon streamen. Deezer, Qobuz en/of TIDAL? De keuze is aan jou.

Een batterijduur van maar liefst 30 uur? Check, dubbel check. Een laadbeurt van 15 minuten staat gelijk aan 7 uur luistergenot. Vanaf 28 september 2022 is de nieuwe Px8 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 699 euro. Meer weten? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins