Bowers & Wilkins maakte eerder deze maand in een livestream bekend dat het nieuwe luidsprekers zal toevoegen aan hun 700 Signature-serie. Geoff Edwards, CEO van Bowers & Wilkins, mocht samen met zijn collega’s hun blijde boodschap de wereld insturen.

B & W staat erom bekend om continu te blijven vernieuwen. Geregeld brengen ze nieuwe generaties luidsprekers op de markt die passen binnen hun reeds bestaande productlijnen. De 700 Signature-serie dateert ondertussen al van 2017, hoog tijd dus voor vernieuwing moeten ze bij Bowers & Wilkins gedacht hebben.

“De elegante Bowers & Wilkins 700 Serie luidsprekers zijn in 2017 gelanceerd en leveren reeds buitengewone prestaties dankzij het zorgvuldige gebruik van technologieën die voor het eerst in de hoogwaardige 800 Serie Diamond werden toegepast, zoals de massieve Tweeter-on-Top-behuizing, unieke Continuum conus-drivers en Aerofoil Profile-basdrivers. In combinatie met op maat gemaakte 700 Serie-technologieën, zoals de Carbon Dome-tweeter en zorgvuldig geoptimaliseerde en rigide kasten, resulteert dit in een luidsprekerserie die even subliem klinkt als hij oogt.”

Met veel trots voegen ze nu dus hun 705 2-weg monitor en de 702 vloerstaander luidsprekers toe aan hun portfolio. Deze zijn er volgens de audiofabrikant vooral gekomen door hun doorontwikkeling van bestaande producten, zo hebben de ontwerpers gezorgd voor heel wat verbeteringen door gebruik te maken van verbeterde componenten en een opgewaardeerd wisselfilterontwerp.

Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste specificaties op een rijtje.

  • Carbon Dome Tweeter
  • Solid Tweeter Body
  • Continuum Midrange
  • FEA geoptimaliseerde FST-driver (702)
  • Verbeterde crossover componenten
  • Heldermetalen ring rondom de conussen
  • Licht zilverkleurige tweeter grill
  • Uniek Signature-identificatieplaatje

De 702 en 705 Signature zijn naar verwachting leverbaar tegen het einde van deze maand. De adviesprijs voor de 702 Signature bedraagt 4.998 euro per set terwijl de 705 Signature iets ‘goedkoper’ is met zijn 2.998 euro per set.

Wil je graag meer weten over deze gloednieuwe luidsprekers? Surf zeker eens naar website van Bowers & Wilkins om meer te weten te komen over de 700 Signature-serie.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins