Na de introductie van Bluesound’s POWERNODE EDGE, waarmee je kan streamen naar hartenlust, breidt de audiofabrikant hun portfolio verder uit. Het merk zet namelijk hun PULSE M ‘in het zonnetje’. Dit betreft een draadloze, multi-room streaming luidspreker die beschikt over een zogenaamd Omni-Hybrid ontwerp. Een belangstellende kan alvast rekenen op heel wat verschillende aansluitmogelijkheden. Deze telg is ondertussen verkrijgbaar voor een adviesprijs van 549 euro.

Eén van de eerste zaken waarmee Bluesound uitpakt: het innovatieve Omni-Hybrid ontwerp. Dit omvat een schuin, omhoog gerichte woofer van 133 mm en twee tweeters van 19 mm die in een hoek van 45 graden zijn geplaatst ten opzichte van elkaar. Een speciaal ontworpen akoestische reflector is geïntegreerd boven de woofer. In zijn totaliteit zou dit moeten zorgen voor een 360 graden geluidsbeeld. Aldus Bluesound.

Bluesound PULSE M

De driver assemblage vertrouwt op een zorgvuldig ontworpen voeding, met inbegrip van een slimme DSP versterker. Een vermogen van maar liefst 80 Watt wordt gegarandeerd. Een weelderig geluid vanuit vrijwel elke luisterhoek? Check.

Op vlak van design ‘floreert’ de PULSE M met zijn unieke Omni-Hybrid driver architectuur in een elliptische kast. De luidspreker is 20,4 cm hoog, 14,9 cm diep en 17,1 cm breed. Daarmee zet de fabrikant een ‘ruimtebesparende’ luidspreker in de kijker. Dankzij het optionele WM230 wandmontage accessoire en de FS230 verstelbare vloerstandaarder is flexibiliteit een troef.

Een andere USP (Unique Selliing Point): connectiviteit. Er wordt toegang geboden tot meer dan 20 muziekdiensten en duizenden internetradiostations, rechtstreeks beschikbaar vanaf de BluOS Controller-app. Afspelen met snelle toegang, inclusief volumeregeling en 5 programmeerbare voorkeurszenders, is mogelijk.

Daarnaast kan muziek afgespeeld worden met behulp van wifi, ethernet, AirPlay 2, tweeweg aptX HD Bluetooth, USB-A en een 3,5 mm dubbele analoge/digitale ingang. Een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting? Daar kan je op van op aan. De PULSE M past in smart homes, met drivers voor populaire home control systemen. Spraakgestuurde assistenten zoals Apple Siri, Amazon Alexa of Google Assistant zijn aanwezig. De PULSE M is voorzien van een nabijheidsgevoelig aanraakscherm.

Om een tweekanaals luisterervaring te bieden, kan de PULSE M gekoppeld worden om een een breed geluidsbeeld te creëeren, zelfs bij luisterhoeken ‘buiten de as’. TV-kijkers, filmliefhebbers en gamers kunnen meerdere PULSE M’s gebruiken als surroundspeakers in een Bluesound thuisbioscoopgroep. De luidspreker kan gegroepeerd worden met andere spelers in een Bluesound ecosysteem om tegelijkertijd hi-res, multi-room audio te leveren aan één of meerdere kamers.

Beslis je om de PULSE M in huis te halen? Dan heb je de keuze tussen een witte (Satin White) of zwarte (Satin Black) uitvoering. Het model wordt geleverd met een akoestisch transparant stoffen ‘rooster’. Meer weten? Surf dan zeker eens naar de productpagina en ontdek alles over de PULSE M van Bluesound.

Verkooppunten van het merk bluesound