Denon heeft vandaag de langverwachte DP-3000NE platenspeler geïntroduceerd. Dit nieuwe topmodel direct drive platenspeler is naar eigen zeggen een meesterwerk. Vakmanschap staat centraal. Het is speciaal ontworpen om muziekliefhebbers te laten genieten van hun geliefde vinylplaten. Een heldere audiokwaliteit? Dat zeker. De DP-3000NE belooft een uitzonderlijke geluidsweergave. Hoe dat wordt gerealiseerd? Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatieve componenten. In dit nieuwsbericht overlopen we de meest voorname kenmerken.

De  S-vormige toonarm van de DP-3000NE is uitgerust met functies zoals elementgewichtsinstelling, anti-skating compensatie (instelbaar van 0 tot 3 gram) en een nieuw ontwikkelde hoogteverstelling voor de arm (instelbaar van 0 tot 9 mm). Deze verbeteringen zorgen voor een nauwkeurige en trillingvrije tracking.

De Denon DP-3000NE combineert donker ebbenhout fineer, een metalen draaiplateau en hoogwaardige bedieningselementen. Zo wordt dit exemplaar een esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan elk interieur. De stevige constructie en dempende voeten zorgen voor een stabiele basis, waardoor muziek zonder resonanties afgespeeld kan worden.

Het direct drive ontwerp van de platenspeler garandeert een constante draaisnelheid zonder de gebruikelijke schommelingen. Deze telg is vrijwel onmiddellijk op de juiste snelheid. Zo is er bijvoorbeeld geen riem die na verloop van tijd slijt en vervangen moet worden. Duurzaamheid ten top.

De DP-3000NE heeft uitgebreide instelmogelijkheden. Het gebruik van verschillende MM- of MC-elementen is mogelijk. Deze platenspeler ondersteunt afspeelsnelheden van 33 1/3 toeren, 45 toeren en 78 toeren. Hierdoor kunnen heel wat verschillende vinylplaten afgespeeld worden. De platenspeler wordt geleverd met een elegante, kristalheldere afneembare stofkap om jouw kostbare vinylcollectie te beschermen tegen stof en vuil.

De DP-3000NE zal beschikbaar worden vanaf oktober 2023. Er wordt een adviesprijs opgegeven van 2.499 euro. Met zijn indrukwekkende specificaties en compromisloze geluidskwaliteit is de DP-3000NE een essentieel stuk audio-uitrusting voor serieuze muziekliefhebbers die streven naar een authentieke en meeslepende vinylervaring. Klaar om je geliefde platen in hun volle glorie te herontdekken?

Verkooppunten van het merk denon