Marantz heeft de PM7000N aangekondigd, de eerste volledig zelfstandige, geïntegreerde hifi-versterker die het mogelijk maakt om in hoge resolutie muziek te streamen. Via HEOS built-in kunnen luisteraars muziek van onder andere Spotify (gratis en premium), Tidal, Deezer, of lokale muziekbibliotheken streamen. De PM7000N is gebouwd voor de echte muziekliefhebber en is voorzien van hoogwaardige audiocomponenten die stuk voor stuk zorgvuldig zijn geselecteerd en die onder andere zorgen voor unieke Hi-Res audiokwaliteit en een ongeëvenaarde phono-trap.

De PM7000N is voorzien van de fameuze Marantz-technologieën, zoals Marantz’ eigen Current Feedback-versterking en Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM-SA3). De versterker komt daarmee tegemoet aan de eisen van Hi-Res digitale muziek door levensecht, realistisch geluid met een breder dynamisch bereik en lage vervorming te leveren. Het apparaat beschikt over een ringkerntransformator en een directe stroomvoorziening met hoge leveringssnelheid, die 2×60 W bij 8 ohm of 2×80 W bij 4 ohm levert. De PM7000N heeft ook een nieuw ontwikkeld voorversterkergedeelte voorzien van de nieuwste elektronische volumeregeling dat zorgt voor uitzonderlijke kanaalscheiding en een uitstekende signaal-ruisverhouding.

Marantz PM7000N

“Steeds meer liefhebbers en audiofielen willen eenvoudig toegang tot hun favoriete muziekstreamingservices, en dan met name tot Hi-Res content van providers als Tidal,” vertelt Emmanuel Millot, Senior Director Brand Management bij Marantz. “De PM7000N biedt het beste van twee werelden door het legendarische erfgoed van Marantz, de 2-kanaals geïntegreerde versterker, te behouden en daarnaast in te spelen op de vraag naar de mogelijkheid tot streamen.”

Audiofiele prestaties met de voordelen van HEOS multiroom

Met HEOS multiroom streamt de PM7000N nagenoeg onbeperkt content. Luisteraars kunnen voor een draadloze entertainmentervaring met behulp van andere HEOS-speakers of -elektronica muziek in alle ruimtes in huis afspelen. Ze kunnen muziek luisteren van Spotify (gratis en premium), Tidal, Deezer, TuneIn, SoundCloud en lokale muziekbibliotheken, waaronder FLAC HD 192/24 en DSD5.6. Bovendien kunnen ook gebruikers met een gratis account van Spotify Connect met de PM7000N streamen. Zo kunnen ze via de Spotify-app muziek op een mobiel apparaat of computer selecteren en het rechtstreeks naar de PM7000N streamen. Content kan daarnaast ook met behulp van Bluetooth of Apple AirPlay 2 worden afgespeeld. Zo is het mogelijk eenvoudig te streamen vanuit Apple Music.

Behoud van signaalzuiverheid

Om het analoge circuit tegen digitale storing en geluidsafstraling te beschermen, bevindt het digitale circuit zich in een afgeschermde behuizing. Maar om het signaal tijdens het luisteren naar analoge bronnen volledig te beschermen en zo te zorgen voor het beste geluid, is de PM7000N eveneens voorzien van een Pure-modus. In deze modus kunnen luisteraars USB-A, netwerk, wifi en/of Bluetooth zowel afzonderlijk of tegelijkertijd uitschakelen, waardoor de PM7000N als puur analoge versterker kan worden gebruikt.

Geïntegreerde Marantz Musical Phono-ingang

Vinylliefhebbers kunnen hun platenspeler aansluiten op de phono-ingang van de PM7000N en genieten van het traditionele geluid van hun platencollectie. Marantz introduceert met de PM7000N een nieuw ontwerp met een geïntegreerde FET in de ingangstrap. Dit zorgt voor een hoge invoerimpedantie, maakt de AC-koppelcondensatoren overbodig en vereenvoudigt het signaalpad. Dit leidt tot aanzienlijk minder verstoring en ruis en een betere algehele signaalzuiverheid.

Ingangen en uitgangen

Marantz PM7000N

De PM7000N is voorzien van vier analoge ingangen en één analoge uitgang. Bovendien is hij uitgerust met één coaxiale en twee optische digitale ingangen en een USB-A-ingang voor audiobestanden in hoge resolutie. Gebruikers kunnen een tv of kabel/satelliet-settopbox en een Blu-Ray- of dvd-speler aansluiten op een van drie digitale audio-ingangen (Optisch 1 en 2, Coaxiaal 1). Zo kunnen ze tijdens het kijken van hun favoriete films en tv-programma’s genieten van een digitale audioweergave met volwaardig dynamisch bereik. Alle digitale ingangen kunnen de PM7000N automatisch inschakelen als er een audiosignaal van de televisie wordt waargenomen. Bovendien kan de afstandsbediening van de tv zo ingesteld worden dat het volume van de PM7000N kan worden aangepast, het geluid kan worden gedempt, het apparaat aan- en uit kan worden gezet en bronnen kunnen worden geselecteerd. De subwooferuitgang heeft een verstelbare low-pass-crossover om de basrespons aan te passen aan iedere unieke luisteromgeving.

De Marantz PM7000N is vanaf 15 november verkrijgbaar bij de erkende Marantz-dealers voor €1.199.

Verkooppunten van het merk marantz