Zoals jullie wellicht weten, zal het aankomend weekend (lees: zaterdag 5 en zondag 6 november 2022) weer ‘likkebaarden’ worden op vlak van audio-apparatuur want de Noir et Blanc Brussels HiFi Show gaat van start. Twee dagen lang wordt er uitgepakt met heel wat sfeervolle belevingsproducten van diverse merken in niet minder dan 20 demoruimtes. Volgens Noir et Blanc stelt de gloednieuwe beurs jou als consument in staat om de vele nieuwe producten te ontdekken die dit najaar op de markt komen. De ‘rode draad’ doorheen de show is uiteraard onze gemeenschappelijke passie voor muziek.

De gespecialiseerde AV-winkel uit Brussel omschrijft het evenement als de grootste én meest ambitieuze show die wordt georganiseerd door Noir et blanc. De afgelopen weken hebben we gezorgd voor de nodige ‘voorpret’, in de vorm van voorbeschouwingen. Heb je deze gemist? Dan kan je ze hier nalezen:

Noir et Blanc Brussels HiFi Show 2022Maar uiteraard is er nog veel meer te ontdekken, buiten de verschillende demonstratieruimtes. Gedurende het weekend worden er verschillende presentaties gegeven met als achterliggende gedachte: meer leren over een hifi-installatie en het verbeteren hiervan. Op zaterdag en zondag bijvoorbeeld zullen twee sprekers elkaar afwisselen. Hans Beekhuyzen van het bekende Youtube-kanaal ‘The Hans Beekhuyzen Channel’. De heer Beekhuyzen zal het hebben over streaming. Vragen zoals: heb je een NAS nodig, heb ik een bekabeld of draadloos netwerk nodig, … zullen de ‘revue passeren’.

“Het is een gelegenheid om de wereld van high-fidelity voor alle budgetten te ontdekken: van kleine instapsystemen tot grote high-end systemen en hoofdtelefoons.”

Daarnaast zal Jaap Veenstra van het Nederlandse Alpha Audio aanwezig zijn. Hij gaat spreken over het belang van een streamingnetwerk. Hoe werkt een netwerk? Wat is het nut van glasvezel? Hoe komt het dat een verandering in de netwerkapparatuur hoorbaar is in de muziekweergave? Dat en nog veel meer kan je zelf ontdekken tijdens één van de workshops.

Er zal tevens een stand zijn waar vinylplaten en CD’s worden verkocht, evenals verschillende audiotijdschriften. ‘Het is belangrijk dat de mensen met een glimlach en een goed humeur komen om een leuke tijd te hebben’, aldus Noir et blanc

Wil je dat niet missen? Dan is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Noir et Blanc Brussels HiFi Show, editie 2022. Wanneer je beslist om af te zakken naar BluePoint in Brussel op zaterdag 5 en/of zondag 6 november 2022, kan je genieten van de producten die meer dan 90 fabrikanten ‘te berde brengen’ in zo’n 20 luisterruimtes.

Niet alleen de toegang maar ook de parking is volledig gratis. Ook nog goed om te vermelden: om ervoor te zorgen dat de innerlijke mens tijdig versterkt wordt gedurende dit heuse ‘spektakel’, krijg je toegang tot zowel de bar als de broodjesbar in de Lobby.

Informatie show:

Kan je, net zoals ons, niet wachten tot de audioshow van start gaat? Dan kan je rustig eens ‘grasduinen’ in de social media van Noir et blanc want daar vind je nog wat extra achtergrondinformatie terug, gecategoriseerd per ruimte. Benieuwd?

Verkooppunten van het merk yamaha