Het stond eigenlijk voor dit jaar op de planning, maar het lijkt er op dat de opvouwbare telefoon van Samsung begin volgend jaar toch echt op de markt gaat komen. Dit wordt namelijk beweerd door bronnen van de Wall Street Journal.

Het model zal bestaan uit een 7 inch scherm en is op te vouwen als een portomonnee. Uitgeklapt zal de telefoon de grootte hebben van een tablet. Verdere details over de telefoon zijn nog niet bekend, al moet de telefoon zo naadloos mogelijk zijn. Er zullen niet veel randen en knoppen op te vinden zijn en zal het toestel een bepaald soort scharnier hebben, die niet te zien is in het scherm.

Samsung laat al een tijdje doorschemeren dat ze bezig zijn met een opvouwbare telefoon op de markt te brengen. Ver in 2013 werd het eerste prototype al onthuld, maar nu lijkt er toch echt schot in de zaak te komen. Als Samsung de eerste wil zijn die dit product op de markt brengt zit er wel wat druk achter. Volgens geruchten leggen Apple en LG nu ook de laatste hand aan hun opvouwbare telefoons.

Er wordt verwacht dat Samsung eerst een kleine oplage gaat verkopen en het eind 2019 voor een groter publiek te koop is.
De Wall Street Journal noemde al eerder dat de telefoon waarschijnlijk zo’n 1500 dollar gaat kosten.

Verkooppunten van het merk samsung