NAD Electronics heeft de NAD CS1 Eindpunt Netwerk Streamer aangekondigd. Het compacte en minimalistische apparaat biedt de mogelijkheid om streamingfunctionaliteiten toe te voegen aan elk bestaand geluidssysteem. De richtprijs van de CS1 is 399 euro. De eerste exemplaren worden naar verwachting leverbaar in maart 2023.

De NAD CS1 Eindpunt Netwerk Streamer is een audiofiele component die audio in hoge resolutie tot 24 bit/192 kHz kan afspelen. Het apparaat beschikt over Bluetooth, Ethernet, dual-band Wi-Fi en ondersteunt diverse streaming- en castingprotocollen (waaronder Apple AirPlay 2, GoogleCast, Spotify Connect, TIDAL Connect en Roon). De certificering voor netwerkdeling via DNLA/UPnP-protocollen zal voltooid zijn tegen de tijd dat de CS1 in de winkel verkrijgbaar is (dat wordt verwacht). Het apparaat wordt bediend met de muziekapps die al op de smartphone of computer van de gebruiker staan waardoor er geen extra app nodig is.

Met de NAD CS1 Eindpunt Netwerk Streamer zijn er verschillende manieren om muziek af te spelen. Bluetooth kan gebruikt worden om de CS1 te koppelen aan een smartphone, tablet of computer. Voor streaming in huis is AirPlay 2 een optie. Audio in CD-resolutie streamen vanaf een iPhone, iPad, Mac of vanuit een iTunes-bibliotheek op een Windows PC? Het is mogelijk. Via GoogleCast zijn gebruikers in de mogelijkheid om muziek af te spelen in een geschikte app op een mobiel apparaat of pc.

Gebruikers van Spotify Connect en Tidal Connect kunnen muziek afspelen in de apps voor deze diensten en deze vervolgens eenvoudig overbrengen naar de CS1. Roon-abonnees kunnen muziek afspelen uit hun digitale bibliotheken en van streamingdiensten met resoluties tot 24-bit/192kHz.

De CS1 Eindpunt Netwerk Streamer staat bekend om zijn hoogwaardige audioprestaties, waar ook NAD voor gekend is. Het apparaat beschikt over een geavanceerde differentiële digitale sectie gebaseerd op de PCM5141 DAC van Texas Instruments, bekend om zijn lage ruis, uitstekende dynamische prestaties en ongevoeligheid voor klokjitter. MQA-rendering en -decodering van master kwaliteit voor TIDAL-muziek? Absoluut!

“Streaming heeft de manier waarop mensen muziek ontdekken en beleven ingrijpend veranderd.”

Dat zegt Cas Oostvogel, productmanager van NAD Electronics. Met de CS1 wordt streaming eenvoudig toegevoegd aan een bestaande stereo-installatie of een thuisbioscoop. Of iemand kan een compact systeem configureren voor een studeerkamer of kantoor aan huis door de CS1 te combineren met een paar luidsprekers met eigen voeding.

De CS1 wordt aangesloten op het netwerk via Wi-Fi of de LAN Ethernet-poort. Het apparaat heeft analoge RCA-uitgangen, optische en coaxiale uitgangen, waarmee digitale audio tot 24 bit/192 kHz verzonden wordt naar actieve luidsprekers.

De eerste leveringen worden verwacht in maart 2023. Een belangstellende moet rekening houden met een budget van 399 euro.

Verkooppunten van het merk nad