Het nieuwste vlaggenschipmodel van Yamaha is gelanceerd: de YH-5000SE. Althans als het gaat om hoogwaardige hoofdtelefoons die voornamelijk ‘spelen’ in het high-end segment. De YH-5000SE is uitgerust met geavanceerde technologieën die ervoor zorgen dat het onderste uit de ‘muzikale kan’ wordt gehaald. De ‘historische’ Orthodynamic driver is opnieuw ontworpen. De Yamaha ingenieurs hebben gebruik gemaakt van de beste materialen. Als je dit combineert met hun vakmanschap, dan weet je dat de ‘pure essentie’ van het geluid hoorbaar is.

Yamaha YH-5000SEHet is duidelijk dat Yamaha de lat erg hoog legt. Voor wie op zoek is naar het absolute summum van ‘True Sound’: deze hoofdtelefoon biedt een mooie oplossing. De Orthodynamic drivers zorgen voor een natuurgetrouwe en authentieke geluidsweergave over het hele ‘geluidsspectrum’. Dit omvat alle muziekinstrumenten en zang, op elke toonhoogte, zonder de toonkwaliteit te veranderen.

Yamaha’s originele Orthodynamic hoofdtelefoons veroverden audiofielen in de jaren zeventig. Te beginnen met de beroemde HP-1. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie heeft Yamaha deze driver opnieuw ontworpen. Om de geluidskwaliteit te optimaliseren, hebben ze verschillende innovaties toegevoegd. Deze omvatten onder andere het elimineren van de ‘centrale structuur’ van conventionele hoofdtelefoon drivers, het waarborgen van vormbehoud door het gebruik van concentrische ‘cirkel golf en patroon versterking’.

De behuizing, die het oor comfortabel omsluit, is voorzien van een ruim ‘akoestisch volume’. Tevens beschikt dit model over een open achterkant waardoor een perfecte luchtstroom wordt gecreëerd. Dit vermindert de nadelige effecten op het dunne filmmembraan en voorkomt geluidsreflecties in de achterste holte. Ongewenste resonanties worden geëlimineerd.

Yamaha YH-5000SE

Het speciaal ontwikkelde membraan met ‘dunne film’ is het resultaat van prototyping, nauwgezette metingen en analyses. Het wordt vervaardigd door de ‘voice coil’ te etsen met een uniek patroon aan beide zijden. Het resultaat? Een aanzienlijke gewichtsvermindering ten opzichte van een conventionele dynamische driver met een uitstekend ‘reactievermogen’ dat alle subtiele nuances in de muziek naar voren brengt.

Om de druk in de behuizing te regelen én te handhaven, is een geweven roestvrij stalen filter aangebracht. Deze filter maakt een soepele luchtafvoer mogelijk en is het sleutelelement bij het creëren van de geluidsveldexpressie die Yamaha voor de YH-5000SE nastreefde. Het resultaat mag gezien én gehoord worden: een hoogwaardige hoofdtelefoon met een fraai design? Dat zeker!

Er wordt verwacht dat de YH-5000SE leverbaar wordt vanaf april 2023. Later in 2023 zal ook nog een variant van de YH-5000SE verschijnen: de YH-5000. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wat de exacte adviesprijs zou zijn voor de Benelux, maar wat wel al zeker is: het bedrag bestaat uit 4 cijfers (voor de komma weliswaar).

Verkooppunten van het merk yamaha