Bluesound komt op de proppen met een gloednieuwe generatie van hun populaire NODE en POWERNODE. Met de komst van deze upgrade brengen ze een nieuw DAC-ontwerp, krachtigere processoren en bedieningselementen op het aanraakscherm met presets. Benieuwd naar alle verdere details?

Bluesound NODE

Bluesound NODE: wireless Hi-Res multi-room music streamer

Moest je de Bluesound NODE nog niet kennen, met dit leuke belevingsapparaat ontgrendel je de wereld van muziekstreaming in hoge resolutie én multiroom audio. Je ontdekt er alvast alle muziek mee die ooit is opgenomen. Inclusief toegang tot honderden internetradiostations, tientallen streaming muziekservices of zelfs je eigen digitale muziekbibliotheek.

Als we een kijkje nemen onder de ‘muzikale motorkop’ van de volgende generatie NODE, dan komen we binnenin het nieuwe DAC-ontwerp van audiofiele kwaliteit tegen met aanzienlijk verbeterde prestaties. Er wordt niet alleen ondersteuning geboden voor audioverwerking in 24-bit bij 192 kHz, maar ook voor MQA in studiokwaliteit. Dankzij gebruiksvriendelijke softwarefuncties zoals toonregeling en crossover-optimalisatie voor de subwoofer wordt jij als eindgebruiker in de mogelijkheid gesteld om de muziekweergave volledig aan te passen volgens jouw luistervoorkeuren.

Bluesound NODE

De NODE is verder nog  uitgerust met een reeks digitale en analoge in- en uitgangen die een maximale veelzijdigheid creëren. Muziek streamen naar je NODE via Wi-Fi of ethernet, Apple AirPlay 2, aptX HD Bluetooth, … Wat je ook kiest: muziekgenot verzekerd. De NODE heeft nu ook een HDMI eARC-ingang aan boord aan de achterzijde. Handig toch?

Intern vinden we de quad-core processor terug, meer bepaald de Quad-core 1.8GHz ARM® Cortex™ A53.

Bluesound POWERNODE: wireless multi-room music streamer amplifier

Als tweede in rij hebben we de volgende generatie Bluesound POWERNODE. Deze kunnen we het best omschrijven als een hifi-versterker die opnieuw is uitgevonden voor het streamingtijdperk. Centraal hierbij staan dan ook audiofiele componenten in combinatie met multi-room mogelijk om zo te komen tot een ​​intuïtief hi-res geluidssysteem voor moderne muziekliefhebbers.

In de compacte en minimalistisch ontworpen POWERNODE vinden we o.a. terug: bron, controle en versterking. Met een vermogen van maar liefst 80 Watt per kanaal haal je het meeste uit jouw luidsprekers, zonder vervorming. Bluesound voegt er nog aan toe dat de POWERNODE niet alleen getest in een labo maar ook onder echte luisteromstandigheden.

Bluesound NODE

Een hoogwaardige DAC levert tot 24-bit / 192 kHz hi-res muziek van studiokwaliteit, inclusief ondersteuning voor FLAC, MQA en andere populaire bestandsindelingen. Met de BluOS Controller-app krijg je ook bij dit model toegang tot alle muziek die ooit is op genomen. Kiezen tussen Spotify, Tidal, Qobuz, SiriusXM, jouw eigen muziekbibliotheek, Apple AirPlay 2, Bluetooth, … The choice is yours.

“We have seen the NODE and POWERNODE quickly become the go-to streaming components for discerning music lovers. This latest generation, once again, sets the bar for performance and value in their respective categories.”

Uiteraard hebben we hierbij nog maar een klein tipje van de ‘sluier’ gelicht betreffende de  NODE en POWERNODE. Wil je meer ontdekken? Dan is het zeker en vast de moeite om een bezoekje te brengen aan de website van Bluesound.

Verkooppunten van het merk bluesound