Bluesound viert hun 10-jarig jubileum met de lancering van een speciaal jubileumproduct, genaamd NODE X. Dit sfeervolle belevingsproduct is een eerbetoon aan de vele partners die bijgedragen hebben aan het succes van Bluesound. Ze mogen zich dan ook, mét reden, een bekroond merk noemen binnen het muzikale HiFi-landschap.

Bluesound 10

In 2013 maakte Bluesound zijn debuut in de HiFi-industrie tijdens een evenement in München, Duitsland. Het team van Bluesound presenteerde hun producten aan het wereldwijde distributienetwerk van Lenbrook, met als doel audiofiele waarden toe te voegen aan draadloze multiroom audio. Bluesound werd later dat jaar officieel gelanceerd voor een selecte groep, en maakte zijn publieke aankondiging op de Consumer Electronics Show in januari 2014.

“Om de HiFi-industrie nieuw leven in te blazen, wisten we dat we ons moesten aanpassen aan de nieuwe manieren waarop mensen toegang kregen tot muziek.”

Dat zeg zegt John Banks, Chief Strategy Officer van Lenbrook International (lees: het moederbedrijf van Bluesound). Bij de oprichting van Bluesound waren er discussies of de producten onder de naam NAD Electronics zouden uitgebracht worden aangezien dat merk al heel wat bekendheid had (en nog steeds heeft).

Lees ook


Node XBluesound brengt een jubileumeditie uit van hun bekroonde muziekstreamer: de Node X

 


 

Bluesound onderscheidde zich vanaf het begin door de focus op software, wat we nu kennen als BluOS. Hoewel BluOS aanvankelijk beperkter was qua functionaliteit, is dit uitgegroeid tot het meest uitgebreide hi-res multiroom streaming platform.

Om het jubileum te vieren, heeft Bluesound recentelijk de NODE X gelanceerd. Een jubileumproduct waar ze uitermate trots op zijn. Deze speciale versie van de populaire NODE biedt verbeterde prestaties, met een slanke zilveren afwerking en geüpgradede componenten. De NODE X staat synoniem voor hoogwaardig geluid (ook wel Hi-Res genoemd). Inclusief ondersteuning voor bestandsformaten zoals FLAC, MQA en ALAC. Het bevat ook een speciale hoofdtelefoonversterker met THX AAA-technologie.

Benieuwd naar het volledige verhaal achter Bluesound? Dan kan je best deze pagina raadplegen.

Verkooppunten van het merk bluesound