De DALI GmbH in het Hessische Bensheim, tot nu toe verantwoordelijk voor de distributie van de DALI speakers in Duitsland, zal op 1 april 2019 de verkoop overnemen van de hifi-merken NAD en Bluesound.

Deze overeenkomst heeft invloed op Lenbrook International (eigenaar van de merken NAD, Bluesound en PSB) en Dali, om de Duitse markt op een positieve manier te ontwikkelen. Om de duurzaamheid van de samenwerking te funderen, gaan Dali en Lenbrook een joint venture aan.

DALI zal de tijd tot 1 april intensief gebruiken om de overgang van de huidige naar de nieuwe verkoop soepel te laten verlopen.

Frank Hagemann, algemeen directeur van DALI GmbH, over de overname: “NAD en haar producten zijn onze ideale partner voor distributie in de Duitse hifi-retailers voor vele jaren. Ze imponeren met geluidskwaliteit en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en zijn dus de optimale partner voor onze DALI luidsprekers. De audiofiele streaming producten van Bluesound bieden een groot potentieel voor de toekomst van het luisteren naar muziek die nog niet in Duitsland is ontwikkeld vandaag de dag.”

Gord Simmonds, directeur en CEO van Lenbook International: “De samenwerking met DALI Deutschland biedt een enorm potentieel dankzij de combinatie van de aantrekkelijke merken en de  verkregen synergie biedt zeer veel potentieel. Wij verheugen ons alleszins heel erg op de samenwerking.”

Verkooppunten van het merk dali