Gisteren kondigde Denon vol trots de DHT-S416 aan. Het is hun allereerste soundbar mét geïntegreerde Google Chromecast. Deze gerenommeerde fabrikant is ondertussen nog niet aan hun proefstuk toe want eerder verschenen ze al op de markt met een breed assortiment van soundbars waaronder de DHT-S216, DHT-S316, DHT-S516H en DHT-S716H.

De blikvanger hier, wat betreft de features althans, is dus vooral de Chromecast. Als je nog niet zo vertrouwd bent met Chromecast, hiermee ben je in de mogelijkheid om als muziekliefhebber en/of audiofiel Hi-Res Audio te streamen vanaf het netwerk. Dat kan je doen met de meest voorname streamingdiensten waaronder Google Play Music, YouTube Music, Amazon Music HD, Spotify, Tidal, Deezer en Qobuz.

Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om de DHT-S416 te koppelen aan andere speakers met Chromecast zodat je een draadloos multiroom-systeem kan creëren. Als leuk extra is er uiteraard nog de Google Assistant waarmee spraakgestuurde opdrachten uitgevoerd kunnen worden. Denk maar aan het inschakelen van je smart tv, het dimmen van je verlichting, het afspelen van de radio, …

Met zijn beperkte hoogte van 5,6 cm is het ideaal om de soundbar te plaatsen onder de meeste moderne tv’s. De Denon DHT-S416 beschikt over een eerder plat design en is voorzien van een set 1,25 x 4,4″ full-range ovale drivers en twee 1″ tweeters. Dit zorgt voor heldere, ritmische middentonen en hoge tonen waar Denon al 110 jaar om bekend staat.

Als je van plan bent om zelf een soundbar in huis te halen, dan is het natuurlijk enorm belangrijk om goed te kijken naar de aansluitingen. De DHT-S416 is compatibel met alle HD en 4K tv’s en biedt ondersteuning voor zowel HDMI ARC als CEC. Zo kan de soundbar ook worden bediend met de afstandsbediening van jouw televisie.

Als HDMI ARC niet beschikbaar is, dan kan je nog altijd terugvallen op de optische ingang. Draadloos genieten is ook geen probleem dankzij de ingebouwde Bluetooth. Perfect om muziek, podcasts en andere audiocontent te streamen.

Denon DHT-S416Verder beschik je als eindgebruiker nog over een trio van EQ-voorinstellingen – Film, Muziek en Nacht – voor een optimale luisterervaring. De DHT-S416 biedt drie Denon Dialogue Enhancer-modi aan voor beter verstaanbare spraak tijdens het kijken naar je favoriete films en series. Bovendien is de DHT-S416 voorzien van een Pure-modus waarmee de surround processing wordt uitgeschakeld voor geluid in de puurste vorm.

De aparte subwoofer heeft een 5,25″ driver in een behuizing met poort voor een diepe bas op fenomenaal laag niveau. Door het toevoegen van een draadloze verbinding met de soundbar kan de subwoofer onopvallend worden geplaatst en past hij uitstekend in een minimalistisch interieur, aldus de fabrikant.

Hieronder nog eens een korte samenvatting van de Denon DHT-S416 soundbar in vogelvlucht.

  • Met de geïntegreerde Google Chromecast stream je Hi-Res Audio via wifi van muziekdiensten.
  • Met de spraakbesturing bedien je muziek met jouw Google Assistant-apparaat.
  • De draadloze subwoofer staat garant voor seismisch basgeluid uit een 5,25″ subwoofer in een behuizing met poort.
  • De Denon Dialogue Enhancer verbetert de verstaanbaarheid van dialogen met 3 verschillende modi.
  • De HDMI met ARC-aansluiting zorgen voor uitzonderlijke geluidshelderheid via één aansluiting op je tv.
  • Met de verschillende geluidsmodi kan je de geluidsweergave volledig afstemmen op elke gelegenheid.
  • Minimalistisch en onopvallend design met een hoogte van slechts 5,6 cm.
  • De Dolby Digital Decoding feature zorgt voor een multikanaals Dolby surroundgeluid met meer helderheid en realisme.

Ben je overtuigd en wil je graag meer ontdekken over de DHT-S416? Bekijk dan gerust eens onderstaande video of breng een bezoekje aan de website van Denon voor meer informatie.

De DHT-S416 is leverbaar vanaf deze maand voor een adviesprijs van €329,-.

Verkooppunten van het merk denon