Het Dutch Audio Event 2023 nadert met rasse schreden. Om jou als muziekliefhebber, audiofiel, … in hogere sferen te brengen, is hier onze tweede episode waarbij we vooruitblikken op het DAE, samen met de standhouders. Als je ons eerste nieuwsbericht omtrent deze audio show hebt gelezen, weet je wie de de held is van Jeroen Tidstrom (Arpeggio), welke muziek Hans van den Berg (Audiophool) zou meenemen naar een onbewoond eiland en wat het eerste audio-apparaat was van Frederic Veerman (AudioQuest).

Hier in dit tweede deel gaan we opnieuw in gesprek met enkele ‘meesters van klank’. Caspar Bunge (Chord) wordt geflankeerd door Michel van den Berg (D&D Audio) en Rowan Cotter (DALI Benelux).

Chord, Caspar Bunge

DAE 2023Caspar Bunge droomde er ooit van om dierendokter te worden. Maar de weg leidde hem naar de high-end audio-wereld. Zijn vroege audio-ervaringen brachten hem van een Sony-walkman naar het hart van de industrie. Caspar onthult dat de sleutel tot het worden van een goede geluidsmeester het luisteren naar live-muziek is. Wat hem het meest inspireert in zijn werk is harmonie, klankkleur en timbre. Zijn ruime muzieksmaak blijkt uit zijn mooie keuze van muziek voor op een onbewoond eiland (tussen haakjes, zijn antwoord was: te veel om op te noemen).

Volgens Caspar is de sfeer alles wat het Dutch Audio Event tot de beste audio show in Nederland maakt. Dit jaar is de publiekstrekker in zijn ruimte de indrukwekkende Acoustic Duo-luidspreker van Avantgarde. Niet te missen in kamer 34!

Uiteraard hebben we Caspar ook aan een ‘vragenvuur’ onderworpen…

  • Hoe ben je in de high-end audio-hoek terecht gekomen? Mijn eerste audio-aankopen heb ik vrij snel ingeruild en op die manier ben ik in de handel verzeild geraakt.
  • Hoe zie je jouw rol als audio-pro? Ik kan goed woorden geven aan datgene waar ik voor sta. Ik geloof dat mensen mijn oorspronkelijke enthousiasme herkennen.
  • Wie is je held en waarom? Mijn collega Peter Vijfvinkel. Hij is altijd op zoek naar de nuance.

D&D Audio, Michel van den Berg

DAE 2023De reis van Michel van den Berg van D&D Audio begon als iedere andere liefhebber, met het sparen voor een degelijke stereo-installatie. Zijn reis bracht hem echter verder. Namelijk een ontmoeting met Henny Dolleman die hem dieper in de wereld van hoogwaardige audio leidde. Michel’s eerste audio-apparaat was een Proton-set met Magnat-luidsprekers.

Hij geniet het meest van het diverse publiek, alsook hun muzieksmaken. Met Steely Dan en Donald Fagen als constante favorieten, kijkt Michel er alvast naar uit om zijn passie voor muziek te delen op het Dutch Audio Event. Dit jaar zal zijn ruimte stralen een set speakers van Crystal Cable, de net geïntroduceerde Minissimo Forte. De luidsprekers werden eerder al voorgesteld op High End München. De Minissimo Forte zullen aangestuurd worden door de SAGA-lijn van Siltech-versterkers. Siltech is het zustermerk. Er zal gebruik gemaakt worden van de Crystal Cable Future Dream 22 bekabeling. Dit en nog veel meer is te ontdekken in kamer 63. Net zoals Caspar Bunge kon Michel van den Berg het vragenvuur niet ontwijken…

  • Wat wilde je vroeger altijd worden? Boswachter.
  • Wat is de sleutel om meer mensen aan kwaliteits-audio te krijgen? Als je nieuwe groepen bereiken wilt, jongeren, dan is prijs belangrijk, want, net als vroeger, die ‘high end toren’ moet wel betaalbaar zijn.
  • Wat is je motto? Het is elke dag feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

DALI Benelux, Rowan Cotter

DAE 2023Rowan Cotter van DALI Benelux heeft een oorsprong die begint als meubelmaker. Maar hij vond zijn roeping in de high-end audio. Met zijn eerste audio-aankopen, inclusief een Sony-walkman en Luxman-versterker met Bowers & Wilkins-luidsprekers, werd de ‘muzikale reis’ aangevat. Die bracht hem bij uiteindelijk naar DALI Benelux.

Rowan gelooft dat luisteren naar live-muziek de sleutel is tot het worden van een goede geluidsmeester. Werken met verschillende mensen en hun uiteenlopende muzikale voorkeuren: dat is waar hij van geniet. Dit jaar zal de Epikore 11-luidspreker, het vlaggenschap, centraal staan in kamer 83. Nieuwsgierig op welke vragen Rowan mocht antwoorden?

  • Welke muziek neem je mee naar een onbewoond eiland? Moeilijke vraag, want ik heb een brede smaak. Maar in elk geval het album Air van Moon Safari.
  • Wat maakt het Dutch Audio Event tot de beste show van Nederland? Het brede assortiment en de toegankelijkheid, zodat nieuwe groepen kennis kunnen maken met kwaliteitsaudio. Daarnaast is de locatie aantrekkelijk (met inbegrip van de ingewikkelde plattegrond van het gebouw, een doolhof!).
  • Hoe zie je jouw rol als audio-pro? B2B of B2C, in alle gevallen geldt dat het delen van kennis belangrijk is. In dit verband: DALI verzorgt ook trainingen.

De spanning bouwt op, en met het Dutch Audio Event in het vooruitzicht, kunnen we niet wachten om ondergedompeld te worden in het harmonieuze geluid dat al deze gepassioneerde audio-professionals te berde brengen. Blijf op de hoogte van meer persoonlijke verhalen in onze volgende episodes waar we in gesprek met de standhouders die op het Dutch Audio Event aanwezig zullen zijn.

De spanning bouwt zich op, en met het Dutch Audio Event in het vooruitzicht kunnen we niet wachten om ondergedompeld te worden in het harmonieuze geluid dat al deze gepassioneerde audioprofessionals zullen presenteren. Blijf op de hoogte van meer persoonlijke verhalen in onze volgende afleveringen, waarin we gesprekken voeren met de standhouders die aanwezig zullen zijn op het Dutch Audio Event.

Verkooppunten van het merk dali