Denon, het audiobedrijf dat bekend staan om zijn innovatieve AV-componenten, heeft een lange geschiedenis als ‘Ichi-ban’ (wat nummer één’ betekent in het Japans). Met het gloednieuwe topmodel, de AVC-A1H, hebben de technici de lat nóg hoger gelegd. Deze AV-versterker biedt een revolutionaire bioscoopervaring met een krachtige voedingstransformator die een gewicht heeft van maar liefst 11,5 kg. Dubbele hoofdcondensatoren van 33.000µF zijn geintegreerd. Er wordt gesproken over een vermogen van 210 Watt per kanaal.

Denon AVC-A1H

De AVC-A1H van Denon is naar eigen zeggen de ultieme versterker voor thuisbioscoopfans. Met een indrukwekkend totaalgewicht van 32 kg, 8K passthrough, 8K upscaling, 4K content en een 9.4.6 speakerconfiguratie biedt deze versterker een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. De dual-core 1 GHz DSP ondersteunt alle 3D-audioformaten, Audyssey MultEQ XT32 en Dirac Live (als optie verkrijgbare upgrade, medio maart 2023). De versterker is voorzien van hoogwaardige DAC’s op alle 19 kanalen.

Lees ook


Denon AVR-X2700H reviewReview: Denon AVR-X2700H

 


 

Voorts is de AVC-A1H uitgerust met HEOS Built-in waarmee je draadloos muziek kan streamen van verschillende streamingdiensten. Content kan gedeeld worden met andere HEOS-enabled apparaten.

Met de AVC-A1H geniet je van vermogen over 15 kanalen. Het is de eerste 15-kanaals AV-versterker ter wereld met 210 Watt aan vermogen per kanaal. Deze receiver is uitgerust met de krachtigste voedingstransformator die Denon ooit heeft gemaakt. De telg beschikt over grotere condensatoren, een dual-core 1GHz DSP en ondersteunt alle 3D-audioformaten. 8K-entertainment? Check.

Met hoogwaardige 2-kanaals DAC’s en robuuste vergulde speakeraansluitingen geniet je van een optimale geluidskwaliteit. Daarnaast zijn er diverse aansluitmogelijkheden waaronder 15.4-kanaals pre-out-aansluitingen met voorversterkermodus, RCA- en XLR-subwooferaansluitingen. Een integratie met domoticasystemen is mogelijk. De bekroonde Denon Setup Assistant biedt stap-voor-stap installatie-instructies.

Er wordt verwacht dat de Denon AVC-A1H leverbaar is vanaf 31 januari 2023. De adviesprijs bedraagt 6.999 euro op het moment van schrijven.

Verkooppunten van het merk denon