Homecinemagebruikers die op zoek zijn naar het juiste geluid zullen de versterkers van Denon misschien al overwogen hebben. Met twaalf verschillende uitvoeringen behoort de Denon AVR-receiver tot het kernassortiment van het merk. De AVR-X2700H, die we hieronder bespreken, haal je in huis voor 649 euro. Voor een liefhebber zeker zijn prijs waard want hij levert heel wat kwaliteit voor een zeer betaalbaar toestel. Denon heeft bijna 110 jaar ervaring en geeft ons de kans om de AVR-X2700H van dichterbij te bekijken. Het wekt bij mij vooral nieuwsgierigheid op.

Denon AVR-X2700H review

De eerste indruk was overweldigend

Bij het uitpakken viel de degelijkheid van de AVR-X2700H meteen op, net zoals de andere varianten van de AVR-reeks. De tekst die weergegeven wordt is goed leesbaar dankzij het grote scherm. De volume- en invoerknop zijn gebruiksvriendelijk door hun grootte. Als extraatje voorziet de versterker een USB-poort en de mogelijkheid om een microfoon of hoofdtelefoon aan te sluiten.

Elke poort heeft een verschillende kleur en is voorzien van een duidelijke omschrijving. Vergissen is bijna onmogelijk. Tegelijkertijd maakt de meegeleverde bestickering het eenvoudig om elke kabel te labelen. Hierdoor verloopt de installatie vlot en kan je snel gaan experimenteren.

Denon AVR-X2700H review

Zes HDMI-poorten (waarvan één 8K-kwaliteit kan uitsturen), HDCP2.3, zeven luidsprekers, twee subwooferaansluitingen, twee optische en één coax-ingang maken het aanbod van de X2700H uitgebreid. De vele aansluitingen vormen in je kast wel een beetje chaos omdat alle aansluitingen kort tegen elkaar staan. Door het design strak te houden, ligt de kern duidelijk aan de binnenkant.

Lees ook


review JVC EXOFIELD XP-EXT1Review: JVC EXOFIELD XP-EXT1 hoofdtelefoon

 


 

4K of 8K? Aan jou de keuze!

Bij het testen legden we eerst onze focus op de beeldkwaliteit van de receiver. Met een Samsung Qled 4K 7fn TV ontvingen we meteen heldere, levensechte kleuren. Vooral kleuren zoals rood, wit en zwart sprongen eruit. De upscale-functie maakt het mogelijk dat eender welke resolutie 4K- of 8K-kwaliteit kan worden. Dit hebben we uitgeprobeerd met een film in full-HD-kwaliteit. De beeldkwaliteit verandert zienderogen vanaf het ogenblik dat de upscale-functie wordt geactiveerd.

Benieuwd naar hoe de AVR-X2700H er precies uitziet qua design? Neem dan zeker eens een kijkje naar deze sfeervolle video wij maakten over dit belevingstoestel van Denon.

Wanneer je HDR10+ of Dolby Vision activeert, die door de X2700H worden aangeboden, wordt het aanbod aan kleuren nog beter. Contrasten komen zo nog meer in de aandacht. In combinatie met de upscale-functie is elke film een ervaring apart. Een degelijke tv die 4K- of 8K-kwaliteit ondersteunt, is wel noodzakelijk. Enkel zo kan de AVR-receiver zijn werk doen. 8K hebben we jammer genoeg niet kunnen uitproberen.

Geluid, minstens even belangrijk als het beeld

Een goede homecinema moet beschikken over deftig geluid. De X2700H biedt naast de beeldmogelijkheden zeker evenveel opties voor kwalitatief geluid aan. Met een volledig homecinemsysteem in de testruimte konden we de zeven kanalen, die elk 150W opleveren, uitgebreid testen. We maakten daarbij gebruik van één subwoofer. De receiver heeft wel de mogelijkheid om twee subs aan te sluiten.

Denon AVR-X2700H review

In balans en een warme klank. Dat is hoe deze receiver voor mij klonk. Zonder instellingen te wijzigen geeft de versterker een prachtig stereogeluid dat een golf van trillingen in jouw richting blaast. Hoge en lage tonen zijn geëgaliseerd waardoor geen enkele toon geaccentueerd wordt. Met een homecinema-opstelling kan je jouw muziek door de kamer laten klinken waarbij het geluid zich volledig rondom je bevindt.

Afhankelijk van de optie die je kiest, kan je alle mogelijke details aanpassen. Stereo, DTS Neural en Dolby Audio centreren het geluid met het accent op de bastonen. Terwijl DTS Virtual X en de Jazz Club zich focussen op de hoge, lichtere tonen. Wanneer je van evenwicht houdt is Matrix een betere keuze. Je hebt bovendien de optie om geluidsbestanden te verbeteren via de “restorer”-functie. De klank wordt volledig gezuiverd waardoor frequenties nog beter naar voor komen. Daarnaast biedt het toestel ook de mogelijkheid om het geluid volledig te personaliseren.

Het filmgeluid dat je door de X2700H afspeelt kent veel opties. Dolby, Dolby Atmos, Digital+, DTS, DTSX, DTS-HD en Dolby TrueHD maken dat alle mogelijke geluidstrillingen zich positioneren alsof alles in ‘real life’ gebeurt. Een 3D-ervaring. Zeker in onze testruimte waarbij we alle kanalen konden gebruiken.

Een overvliegende helikopter, een ontploffing of een voorbijrijdende auto komt levensecht je woonkamer binnen. De opties zijn voor een gewone liefhebber misschien te uitgebreid om nog echt verschillen te kunnen horen. Zeker als je homecinema beperkter is, is niet alles mogelijk. Om een volledige ervaring te hebben, zal je de zeven luidsprekerkanalen effectief moeten gebruiken.

De bediening, super gemakkelijk met de app

De vele opties van het toestel moeten makkelijk te bedienen zijn vanuit je zetel. Dit is perfect mogelijk. De receiver is volledig te bedienen met de bijgeleverde, lichte afstandsbediening. Bovendien zijn de HEOS- en AVR Remote-app interessanter. Deze zijn te downloaden via de ‘store’ van je smartphone. Je maakt een minitab 18 crack free download account aan en de app doet de rest. Via het gekoppelde internetnetwerk zoekt de app automatisch de AVR X2700H.

De AVR Remote-app neemt de taak van de afstandsbediening over. Via je smartphone ben je in de mogelijkheid om alle instellingen aan te passen zonder de afstandsbediening van je salontafel te moeten halen. Aanpassingen mairlist crack via het toestel zijn niet meer nodig. Om toch een klein minpunt te noemen, de app reageert soms traag. Zeker wanneer je enkele andere app’s hebt openstaan waarmee je bijvoorbeeld muziek wil streamen.

Enkel en alleen jouw favoriete muziek streamen

Via de Remote-app switch je gemakkelijk naar de HEOS-app. Spotify, Deezer, Soundcloud, TuneIn, Napster en Tidal kunnen perfect gestreamd worden via HEOS. De app beperkt zich wel tot muziek waardoor het streamen van beeld niet mogelijk is. Geluidsbestanden die zich op je smartphone bevinden, niet in een app, kan je mee streamen. Bestanden op een netwerkcomputer kan je eveneens uitsturen. Via de Bluetooth-verbinding is het alsook mogelijk muziek naar de AVR-X2700H te sturen. Ideaal voor iemand die graag alles met één toestel bedient.

De moeite om in huis te halen?

Het toestel is zeker de moeite waard om in huis te halen. Het is een uitgebreid toestel met oneindig veel mogelijkheden. Het is moeilijk in te schatten of het budget van een liefhebber het prijskaartje van 649 euro toelaat. De Adobe Photoshop CS6 Crack Free Download beeldkwaliteit met upscale-functie en de vele geluidsmogelijkheden maken de Denon AVR-X2700H een totaalpakket dat zijn prestaties optimaal kan inzetten als je een volledige homecinema-opstelling hebt met op zijn minst drie speakers en een subwoofer. Het vraagt dus zeker een investering. Liefhebbers die graag topkwaliteit wensen, zullen de waarde wel weten te appreciëren.

Wil je graag meer te weten komen over de advanced systemcare ultimate 14 key Denon AVR-X2700H? Surf dan zeker eens naar de website van Denon of ga hem zelf ontdekken bij een dealer of winkel bij jou in de buurt. Ready to enjoy?

Denon AVR-X2700H

649,- €
8.6

Prestaties

9.0/10

Functionaliteit

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Bouwkwaliteit

8.0/10

Design

8.0/10

Pros

  • Zeer goede sound met veel opties om jouw geluid te personaliseren
  • Makkelijke bediening via de app waardoor je de afstandsbediening niet meer nodig hebt.
  • Strak en modern design, het past in elk interieur
  • Elke beeldresolutie kan 4K of 8K worden met de upscale-functie
  • Zeer groot contrast tussen de verschillende kleuren

Cons

  • App kan trager worden wanneer je verschillende app’s tegelijkertijd hebt geopend
Verkooppunten van het merk denon