Vandaag, donderdag 8 oktober, lanceert Marantz haar nieuwste 8K surround AV-voorversterker: de AV7706. Een 11.2-kanaals voorversterker voorzien van XLR- en RCA-preouts, de meesterlijke 8K HDMI-connectiviteit en de muzikale handtekening van Marantz. Dat zijn de ultieme basis ingrediënten voor een overweldigend home-entertainmentsysteem, aldus Marantz.

Marantz AV7706Dat klinkt alvast veel belovend. De AV7706 is net zoals de MM8077, MM7055 en MM7025 ook ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met externe versterking van hoge kwaliteit. Volgens de fabrikant is het niet alleen een uitstekende AV-processor, want het biedt ook een buitengewone analoge voorversterker aan met de eigen HDAM-circuits van Marantz. Dit alles in zijn geheel staat garant voor een optimale optimale kanaalscheiding, minimale crosstalk en een verbeterde signaal-ruisverhouding.

Je hebt de keuze uit een breed scala van aansluitmogelijkheden met acht HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen, net zoals we dat gewend zijn van deze gerenommeerde fabrikant. Er is één speciale 8K-ingang die ondersteuning biedt voor 8K/60Hz of 4K/120Hz terwijl alle andere ingangen tot 4K/60Hz en 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, HDR10, 3D, BT 2020 passthrough en de nieuwste HDCP 2.3 kopieerbeveiliging ondersteunen.

Naast deze indrukwekkende resolutie kan er ook gebruik gemaakt worden van de nieuwste surroundformaten voor een volledige onderdompeling in multidimensionale audio. Denk maar aan he gekende Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X®, DTS Virtual:X, IMAX® Enhanced en Auro-3D®.

“De AV7706 weet moeiteloos om te gaan met details in veeleisende actiescènes bij films en biedt de best mogelijke audioweergave bij het versturen van een analoog signaal, het streamen van muziek van toonaangevende muziekdiensten of het beluisteren van audiobestanden met een hoge resolutie uit de muziekbibliotheek tot en met FLAC192 en DSD5.6.”

De ingenieurs van de Marantz AV7706 hadden maar 1 doel voor ogen en dat is elke noot op exact dezelfde manier reproduceren zoals de artiest het bedoeld heeft of zoals de sounddesigner het heeft gecreëerd. Gaande van de stille momenten tot de grootse actiescènes.

De Marantz AV7706 is verkrijgbaar bij alle erkende Marantz-dealers voor een adviesprijs van 2.399,- euro. Als je graag alle verdere details wilt ontdekken over de 8K Ultra HD AV surround-voorversterker, surf zeker eens naar de website van Marantz.

Verkooppunten van het merk marantz