NAD heeft aangekondigd dat ze de gloednieuwe Masters M10, BluOSTM streamingversterker zal voorstellen op CES 2019. Het is een krachtige hybride digitale versterker die meerdere technologieën integreert om een gebruiksvriendelijke totaaloplossing voor thuis op hoog niveau te kunnen bieden.

NAD Electronics, de gerenommeerde fabrikant van hoogwaardige audio-/videocomponenten, onthulde een nieuw en uniek Masters Series-product, de M10, een BluOSTM-compatibele versterker die kan dienen als het hart van een kwaliteitsvol systeem voor thuis. In de eenvoudigste vorm is de M10 een ultra-high-performance streaming-versterker met een geweldig audiofiel geluid. Of het kan worden gecombineerd met andere spelers in een BluOS-ecosysteem van draadloos genetwerkte muziekspelers door het hele huis voor een audiosysteem voor een volledig huis.

NAD Masters M10Maar de M10 heeft nog meer te bieden: er is Dirac Live Room Correction om ervoor te zorgen dat uw muziek nauwkeurig kan worden gekozen voor optimale prestaties. Naast geluid van audiofiele kwaliteit, beschikt de M10 over volledige flexibiliteit om te kunnen worden geïntegreerd in vrijwel elke omgeving. De M10 heeft ook ingangen voor andere audiobronnen, zowel analoog als digitaal. Het heeft zelfs een HDMI Audio Return Channel om het eenvoudig te integreren met de meeste moderne flat-panel TV’s, waardoor het geluid via high-fidelity luidsprekers kan worden ontvangen en toch kan worden bestuurd door de afstandsbediening van de TV. De M10 is volledig compatibel met alle toonaangevende slimme huissystemen om verlichting, tinten, HVAC en beveiliging te regelen via een slim gestileerde interface.

Met de toevoeging van BluOSTM, de krachtige draadloze BluesoundTM muziekbeheersoftware voor meerdere kamers, ondersteunt BluOS de nieuwe standaard voor High Res streaming, Master Quality Authenticated (MQA). BluOS ondersteunt ook meer dan 15 gratis en betaalde abonnementsdiensten en ondersteunt lokaal opgeslagen muziekbibliotheken.

De M10 maakt gebruik van HybridDigital-versterking met de opmerkelijke HUXX nCore-versterkingsfase biedt ultramoderne prestaties en de mogelijkheid om vrijwel elke luidspreker aan te sturen. Met een conservatieve rating van 100 watt per kanaal is de M10 zowel zeer efficiënt als opmerkelijk krachtig, met de mogelijkheid zelfs de subtielste muzikale details met levensecht realisme weer te geven.

NAD Masters M10

Dirac Live ™ Full Room Correction wordt op de M10 weergegeven en biedt een opmerkelijke toename van de getrouwheid door zowel de frequentierespons als de impulsrespons in het tijdsdomein te corrigeren. Deze volledige versie van Dirac Live verbetert, indien goed gekalibreerd, aantoonbaar de helderheid, natuurlijkheid en nauwkeurige beeldvorming.

BluOS is het besturingssysteem in het hart van de M10 dat muziek uit de cloud haalt of uit een lokaal opgeslagen bibliotheek, organiseert het en maakt het gemakkelijk toegankelijk. De gebruiker kan eenvoudig al zijn muziek van internet afspelen, inclusief Apple AirPlay 2. Met meer dan een dozijn premium muziekservices volledig geïntegreerd, inclusief High Res-bronnen met volledig MQA-decodering, opent de M10 de volledige muziekcatalogus en legt deze binnen handbereik in Studio Master Quality.

Volledig bedienbaar via een Wi-Fi-verbinding met de BluOS-app, hoeft u de M10 nooit aan te raken. Maar terwijl u de M10 nadert, wenkt het elegante TFT-kleurentouchscreen met hoge resolutie, terwijl de grafische weergave verandert van ‘now playing’ in ‘control panel’, waardoor veel bewerkingen rechtstreeks vanaf het voorpaneel kunnen worden uitgevoerd zonder de app te openen. M10-gebruikers kunnen profiteren van handsfree besturing van hun muziek vanaf elk door Amazon Alexa ondersteund apparaat of via Siri. De M10 is volledig compatibel met alle toonaangevende smart home-systemen van toonaangevende bedrijven zoals Apple, Crestron, Control4, Lutron en vele anderen. Dit betekent dat je naast je verlichting, tinten, HVAC en beveiliging, je BluOS-muzieksysteem voor meerdere kamers naadloos kunt besturen via een gemeenschappelijke interface. Een IR-afstandsbediening is ook inbegrepen.

Enkele maanden na CES zal de Masters M10 beschikbaar zijn aan een prijs van €2999.

Verkooppunten van het merk nad