De NAD Electronics T 758 V3 AV-receiver is ondertussen al aan zijn derde ‘proefstuk’ toe, dat staat als een paal boven water. De T 758 V3 krijgt er nu een grotere broer bij die deze succesvolle derde generatie mag bijtreden: de T 758 V3i. Dolby Atmos, DTS Master Audio, 4K UHD beeldverwerking in combinatie met het BluOS streaming-platform. Dat zijn de basiselementen geweest voor deze gloednieuwe all-in-one zevenkanaalse AV-receiver.

NAD T 758 V3iDaarmee zet NAD hun ontwerpfilosofie van ‘simple is better’ verder. Zelf omschrijven ze hun T 758 V3i dan ook als een ware traktatie voor de zintuigen, van levensechte surround sound prestaties tot de hartslag. Dat klinkt alvast veelbelovend.

De AV-receiver maakt gebruik van NAD’s eigen MDC-technologie en is daardoor future proof voor eventuele toekomstige upgrades of nieuwe functies. In totaal zijn er 5 aanpasbare presets waarmee jij de volledige controle in handen kan nemen, gerelateerd aan wat je ziet én wat je hoort weliswaar.

De NAD-fanaten hebben het misschien al opgemerkt, maar de T 758 V3i is voorzien van minder bedieningsknoppen aan de voorzijde. Dit hebben de ontwerpers vooral gedaan om het jou als als eindgebruiker nog eenvoudiger te maken. Ben jij iemand die alles liever vanop zijn smartphone bedient in plaats van met fysieke knoppen? Dankzij de bijhorende (gratis) NAD AV Remote iOS-app is dat alvast helemaal geen probleem.

Met de integratie van de BluOS-module wordt de NAD T 758 V3i bestempeld als een krachtige netwerkstreamer die muziek kan afspelen in zowel hi-res als MQA. Ook leuk om te vermelden is de aanwezigheid van Dirac Live, een gespecialiseerde software voor bijvoorbeeld een akoestische kamercorrectie uit te voerden met behulp van een meegeleverde meetmicrofoon.

NAD T 758 V3i

Indien alle 7 kanalen geactiveerd zijn, kan er een vermogen uitgestuurd worden tot wel 60 Watt per kanaal bij 8 Ohm. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz bij een THD (total harmonic distortion) van 0,05 procent. Gebruik je slechts twee kanalen? Dan wordt dat vermogen verhoogt naar 110 Watt per kanaal, ook bij 8 Ohm.

De NAD T 758 V3i is leverbaar in een zwarte uitvoering en heeft een adviesprijs van afgerond 1.500,- euro. Wil je graag alles ontdekken over deze AV-receiver? Surf dan zeker naar de website van NAD voor alle informatie of ga hem zelf eens ‘bekijken’ en/of beluisteren bij een gespecialiseerde winkel of dealer.

Ready to enjoy your favorite movies and music?

Verkooppunten van het merk nad