NAD heeft hun spiksplinternieuwe M23 hybride digitale stereoversterker wereldkundig gemaakt. Dat staat als een ‘paal boven water’. Dit exemplaar bouwt voort op de Purifi Eigentakt versterkingstechnologie. Deze werd voor het eerst geïntroduceerd in NAD’s veelgeprezen M33 BluOS Streaming Amplifier. De hoog aangeschreven fabrikant van hoogwaardige audio- en video-componenten laat alvast weten dat de M23 ‘Hybrid Digital’ stereo eindversterker waarde én prestaties naar een geheel nieuw niveau brengt.

NAD M23Zoals je waarschijnlijk al kon raden is de Purifi Eigentakt versterkingstechnologie een ‘blikvanger’ van NAD’s M23. Het gerenommeerde merk omschrijft deze technologie als het summum van vermogen én prestaties. Klinkt veelbelovend. Maar wat houdt dat nu juist in? Kort samengevat betreft dit een nieuwe technologie waarbij harmonische en intermodulatievervorming bijna volledig geëlimineerd wordt. Daarenboven zorgt het voor een gelijkmatige, brede en belastingsonafhankelijke frequentierespons. Iets dat de muzikaliteit alleen maar ten goede kan komen. Ideaal om bijvoorbeeld de meest veeleisende luidsprekers naar hun hoogste prestaties te ‘stuwen’.

“Masters Series power amplifier features Purifi Eigentakt™ amplifier technology to deliver true audiophile performance with exceptional value.”

De M23 biedt een vermogen van minmaal 200 Watt per kanaal met verbazingwekkende reserves aan dynamisch vermogen. Het eerdergenoemde vermogen kan ‘opgedreven’ worden tot wel 260 Watt dynamisch vermogen per kanaal, zelfs bij 8 Ohm. Of 520 Watt bij 4 Ohm. Zo kan elke luidspreker moeiteloos naar live-niveaus gebracht worden met een verbazingwekkende efficiëntie en laag stroomverbruik. Aldus NAD.

Lees ook


NAD M10 V2 review streaming versterkerNAD M10 V2: Review streaming versterker

 


 

Daarnaast kan deze ‘hybride stereoversterker’ een mooie aanvulling zijn om het vermogen van een M33 BluOS Streaming Amplifier uit te breiden tot een 2 x 700 Watt systeem. Als dat niet handig is?

Het is duidelijk dat NAD, met de introductie van hun M23, ‘ouderwetse’ en stroomverslindende lineaire voedingen en klasse A/B eindtrappen achter zich laat. Dit model maakt namelijk gebruik van beproefde schakelende voedingen en klasse D eindtrappen die zeer lineair zijn over een brede bandbreedte. Op die manier worden consistente prestaties bij alle luidsprekerbelastingen werkelijkheid.

NAD M23

Een andere ‘plus’ van de M23: zijn flexibiliteit. Deze sterkte wordt voornamelijk in de praktijk gebracht door uitgebreide connectiviteits- en instelmogelijkheden. Deze stereoversterker is voorzien van RCA en XLR gebalanceerde ingangen, een bridge mode, drie selecteerbare versterkingsniveaus, 12v trigger en auto sensing.

En dat alles is ‘vervat’ in een volledig gelegeerde behuizing die elegant doch praktisch is. De solide basis wordt gevormd door onder andere stijve panelen met magnetische iso-point voetjes. Perfect voor de meerlaagse printplaten en ingewikkelde interne constructie.

NAD voegt er graag aan toe dat hun M23 een moderne en frisse kijk biedt op de ‘traditionele stereoversterker’. Door een nauwgezette combinatie van kenmerken, prestaties en prijs-kwaliteitsverhouding die elders niet te vinden is, levert deze M23 audiofiele prestaties van een torenhoog niveau.

Benieuwd naar de meest voorname eigenschappen ‘in vogelvlucht’ van NAD’s M23 hybride digitale stereoversterker?

  • Uitgerust met Purifi Eigentakt™ versterker technologie
  • Uitgangsvermogen (continu): 2×200 Watt bij 8 Ohm, 2×380 Watt in 4 Ohm
  • Dynamisch uitgangsvermogen: 2×260 Watt bij 8 Ohm, 2×520 Watt bij 4 Ohm
  • Overbrugd uitgangsvermogen: 700 Watt mono continu bij 8 Ohm
  • Vrijwel onmeetbare ruis, harmonische vervorming, intermodulatie vervorming
  • Brede, vlakke frequentierespons in elke luidsprekerbelasting
  • Connectiviteit: Gebalanceerde (XLR) en single-ended (RCA) auto-sensing ingangen
  • In drie standen instelbare versterkingsregeling
  • 12V trigger ingang

De NAD M23 hybride digitale stereoversterker zal vanaf januari 2022 verkrijgbaar worden voor een adviesprijs van 3.499,- euro.

Verkooppunten van het merk nad