In het MOC evenementencentrum pakt Denon, product van premium home entertainment en persoonlijke audioproducten sinds 1910, groots uit met enkele nieuwigheden die niet te missen zijn. Het ‘trio’ past binnen hun 900-serie. Ze exposeren van 19 mei tot en met 22 mei op High End München 2022 in atrium 4.1, kamer F111. Op de audiobeurs demonstreren ze enkele nieuwe producten. Een aanwezige bezoeker kan twee geïntegreerde versterkers en een hoogwaardige cd-speler aanschouwen met eigen ogen. 

We kunnen er niet omheen: Denon is alvast enorm enthousiast om deze nieuwe apparaten aan jullie voor te stellen. Aldus Trip Randall, directeur van Denon. De engineers van Denon hebben deze componenten ontworpen om uitstekende prestaties voor zowel digitale als analoge bronnen neer te zetten. In combinatie uiteraard met aansluitingen voor een breed scala aan apparaten en media. Wat jij als muziekliefhebber, audiofiel, … krijgt ‘voorgeschoteld’? Ultieme home-entertainment oplossingen die gebouwd zijn met de nodige zorg en aandacht voor elk detail. Maar waar ‘trakteert’ Denon ons nu precies op?

Denon PMA-1700NE geïntegreerde versterker

Als eerste in rij: de PMA-1700NE geïntegreerde versterker van Denon mét hoog vermogen. Dit betreft een model dat 140 Watt per kanaal ‘sterk’ is. Daarmee biedt de PMA-1700NE een een uitstekende luisterervaring van audiofiele kwaliteit. Maar daar stopt het niet want Denon heeft nog veel meer leuks in petto. Op vlak van connectiviteit weten ze de consument te plezieren met talloze aansluitmogelijkheden voor zowel analoge als digitale bronnen. De fans van vinyl kunnen genieten van niet alleen de moving magnet maar ook de moving coil ingang voor platenspelers.

Anderen zullen de optische en coaxiale digitale ingangen voor andere apparaten, zoals tv-geluid en integratie van mediaspelers, weten te ‘smaken’. De PMA-1700NE biedt ondersteuning voor digitale muziek met hoge resolutie tot 11,2 MHz DSD en 384 kHz/32 bit via de USB-B ingang, gekoppeld aan een nauwkeurige master clock en krachtige DAC. Wat betreft ‘outputs’ zijn A/B luidsprekeraansluitingen en een subwoofer pre-out beschikbaar

Een speciale focus ging uit naar de samenstelling van het ‘totaalplaatje’, in dat opzicht: de PMA-1700NE is gebouwd met het oog op een lange levensduur. De versterker heeft een trillingsbestendig ontwerp voor maximale isolatie. Het bestaat uit premium onderdelen waaronder een elektronische volumeregeling voor een soepele, kanaal-lineaire aanpassing van de uitgangsniveaus.

Denon PMA-900HNE geïntegreerde versterker

Een tweede geïntegreerde versterker die op het ‘Denon menu’ staat van High End München: de PMA-900HNE. Een echte primeur want het exemplaar is de eerste HEOS Built-in geïntegreerde netwerkversterker van Denon. Ongeacht of je nu wil kijken naar jouw televisie, games wil spelen of muziek luisteren? De PMA-900HNE speelt, bijna letterlijk, een ‘centrale rol’ in je woonkamer. Er wordt een compromisloos ‘duet’ gegarandeerd tussen een geweldig en betaalbaar stereogeluid. Perfect geschikt voor elke gelegenheid.

De Denon PMA-900HNE biedt een vermogen van 85 Watt per kanaal met inbegrip van een extra grote voeding voor fenomenale prestaties uit elke luidspreker. Waar jij mag van uitgaan? Precieze details en de balans die jij van Denon zou verwachten.

Dankzij een integratie met wifi wordt het streamen nog eenvoudiger gemaakt. Je krijgt toegang tot de vrijwel onbeperkte content van populaire providers. Alsook het gemak van AirPlay 2, bluetooth en streamen van audio in verschillende kamers via HEOS Built-in. De PMA-900H is compatibel met audiobestanden in hoge resolutie. Denk maar aan ALAC, FLAC en WAV lossless bestanden van maximaal 24 kHz/192 bits. Evenals DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz muziekbestanden (SACD-formaat).

Denon DCD-900NE CD-speler

Om de 900-serie prachtig af te sluiten: een ‘CD-knaller’ van formaat: de DCD-900. Speciaal ontwikkeld om de PMA-900HNE perfect aan te vullen. Zo verkrijg je als belangstellende een ‘complete stapeling’ die in de ‘gelegenheid’ is om elk type digitale muziek af te spelen. De ontwerpers hebben de meest geavanceerde AL32 Processing Plus digitale signaalverwerking en filtering ingebouwd. Hierdoor wordt elke opname met een indrukwekkende precisie en helderheid weergegeven.

Deze CD-speler heeft een geïntegreerde USB-poort die een hoge resolutie weergave ondersteunt tot PCM 192 kHz/24 bit en DSD 2,8 MHz/5,6 MHz. Het trillingsbestendige ontwerp beschermt de speler tegen ongewenste bewegingen voor het meest zuivere muzieksignaal in een audiosysteem. In combinatie met de Denon PMA-900HNE zullen luisteraars meer dan ooit genieten van hun geliefkoosde CD-collectie.

Beschikbaarheid en prijzen

Het zal nog wachten zijn tot juni 2022 voordat jij kan genieten van de talloze voordelen die de PMA-1700NE, DCD-900NE en PMA-900HNE van Denon jou te bieden heeft. De top-of-the-line geïntegreerde versterker (Denon PMA-1700NE) gaat over de toonbank voor 1999 euro. Zijn kleinere broer met HEOS Built-in, de Denon DCD-900NE, wisselt van eigenaar voor de helft van de prijs: 999 euro. Wanneer je beslist om ook de DCD-900NE van Denon in huis te halen, dan moet je rekening houden met een extra budget van 499 euro.

Verkooppunten van het merk denon