Als laatste product binnen het 110-jarige jubileumserie van Denon is er, naast de AVC-A110PMA-A110DCD-A110, ook nog de DL-A110 MC phono cartridge met hoogwaardige naaldhouder. Deze phone cartridge is voorzien van een eersteklas Moving Coil-design, dat zorgvuldig met de hand is ontworpen en gefabriceerd door de ingenieurs van Denon.

Denon DL-A110

Het ontwerp van de DL-A110 is gebaseerd op de legendarische DL-103 phono cartridge die op de markt verscheen in 1964. Deze bestaat uit koperdraad en wordt handgesponnen in de Denon Audio Works-fabriek in het Japanse Shirakawa.

“De DL-103 werd oorspronkelijk ontwikkeld volgens de hoogste standaarden van de Japanse radiostations op het gebied van lp’s voor breedband FM stereo-uitzendingen en werd gebruikt als de officiële standaardcartridge in die studio’s. Daarna werd de cartridge door bijna alle professionele radiostation’s in Japan gebruikt.”

De lichtgewicht DL-A110 silver-graphite headshell weegt slechts 6 gram en zorgt ervoor dat de cartridge altijd perfect in positie wordt gehouden. Hierdoor ontstaat er een gebalanceerde en enorm gedetailleerde geluidsweergave met een krachtige en overtuigende laagweergave. Ideaal dus voor iedere muziekliefhebber van vinyl LP-platen.

De limited edition DL-A110 van Denon wordt geleverd met een authenticiteitscertificaat én een stempel van Denons hoofdtechnicus. Bovendien krijg je bij aankoop er nog is een extra uitgebreide gebruikersgarantie van 5 jaar bovenop (met uitzondering van de naald).

Hieronder een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van de DL-A110.

  • Type: MC
  • Uitgangsspanning: 0.25 mV
  • Frequentiegebied: 20 Hz – 45 kHz
  • Uitgangsimpedantie: 14 Ohm

Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en genieten van jouw favoriete muziek. In tegenstelling tot de drie andere producten binnen deze jubileumserie, zal de DL-A110 helaas pas leverbaar worden in november voor een richtprijs van 599,- euro.

Wil je deze phono cartridge graag verder ontdekken? Dan adviseren we je om zeker eens de website van Denon te bezoeken.

Verkooppunten van het merk denon