Eerder hadden we jullie al weten in dit bericht dat Denon ter ere van hun 110-jarige jubileum 4 nieuwe producten heeft aangekondigd. We lieten jullie hier kennis maken met hun nieuwste vlaggenschip, de Denon AVC-A110 AV 8K AV-versterker. Als tweede in lijn hebben ze ook nog de PMA-A110 geïntegreerde versterker op de markt gebracht. Volgends Denon zou het dé perfecte keuze zijn voor muziekliefhebbers die het tweekanaals hifi-systeem van hun dromen willen creëren.

Door een combinatie te maken tussen meesterlijke precisie en verfijning met een uitzonderlijke dynamiek, hebben de ingenieurs van Denon ervoor gezorgd dat zelfs de kleine details en nuances te horen zijn in de geluidsweergave zodat de muziek als het ware tot leven komt.

Benieuwd hoe ze dat gedaan hebben? Dat komt o.a. door het versterkercircuit van de PMA-A110 dat zorgvuldig ontworpen is om een frequentierespons tot 100 kHz te garanderen tijdens het genieten. Dankzij een goede onderdrukking van het ruis in de volumeregeling wordt er gezorgd voor een enorm hoge geluidsresolutie.

Onder de behuizing vinden we de Quad D/A-omzetter terug. Deze is voorzien van de 4 Burr Brown PCM1795 chips die geplaatst zijn in een viervoudige configuratie voor een optimaal een hoogwaardige geluidsweergave. Ieder kanaal heeft twee PCM1795 chips die in een differentiële modus werken voor de hoogste nauwkeurigheid en de beste signaal-ruisverhouding.

De PMA-A110 geïntegreerde versterker wordt aangedreven door de 7e generatie Denon Ultra High Current (UHC) topologie en levert bij 80 Watt (8 Ohm) een ultrazuiver vermogen af. Door deze indrukwekkende specificaties is het apparaat in staat om zelfs de meest veeleisende speakers aan te sturen. Het resultaat? Een ongekende lineariteit in de uitgangsfase.

“De PMA-A110 is de perfecte basis voor een modern muzieksysteem in combinatie met de jubileumeditie DCD-A110 SACD-speler en de DL-A110 MC phono cartridge, beide ontwikkeld en speciaal afgestemd door de Sound Masters van Denon voor optimale prestaties.”

Deze geïntegreerde versterker heeft de nieuwste analoge golfvormreproductietechnologie van Denon aan boord, beter gekend als Ultra AL32 Processing. AL32 Processing gebruikt algoritmen die gegevens interpoleren waardoor punten worden toegevoegd die zowel voor als na grote hoeveelheden data zouden moeten bestaan en ondersteunt een hi-res 384-kHz/24 bits PCM signaalinput.

Dit egaliseert de golfvorm en houdt deze zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke signaal. Met een maximum van 32x oversampling van de samplingfrequentie van de inputsignalen, is de samplingfrequentie van de output 1.411 MHz (op fs 44.1 kHz) of 1.536 MHz (op fs 48 kHz) voor een gedetailleerde weergave van het audiosignaal.

Beschik jij over een analoge of digitale bron? De Denon PMA-A110 weet er ongetwijfeld wel zijn weg mee. Ook kan de versterker overweg met een platenspeler door de ingebouwde phono-voorversterker die compatibel is met zowel Moving Magnet (MM) als met de Moving Coil (MC) cartridges.

Moeiteloos genieten van jouw favoriete muziek doe je met behulp van jitter onderdrukkende coaxiale, optische of USB-B-ingangen, aangesloten op een uitzonderlijke Quad DAC voor ongeëvenaarde geluidskwaliteit van PCM tot 384kHz en DSD tot 11,2 Mhz.

Het is nog even wachten vooraleer je de Denon PMA-A110 geïntegreerde versterker zelf in huis kan halen want hij zou pas in de loop van de volgende week leverbaar worden. Er wordt een adviesprijs gegeven van 3.500,- euro. Gezien de specificaties lijkt ons dat zeker en vast een meer dan eerlijke prijs.

In afwachting daarvan kan je gerust al eens een kijkje nemen op de website van Denon voor alle details.

Verkooppunten van het merk denon