NAD Electronics introduceert hun MDC2. Inderdaad, een tweede generatie van hun innovatieve Modular Design Construction-platform. Deze maakt het mogelijk om signalen heen en weer te sturen tussen module en hostcomponent. Zo worden er nog meer upgrademogelijkheden geboden omtrent hun C 399 HybridDigital DAC-versterker (die ze eerder al vol trots hadden voorgesteld) en toekomstige MDC2-compatibele componenten. Als dat geen leuk nieuws?

Moest je minder bekend zijn met het gekende MDC-platform van NAD, hier volgt een korte ‘voorgeschiedenis’. MDC werd voor het eerst voorgesteld in 2006 om technologische veroudering tegen te gaan en een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Tot op heden is dit, nog steeds, het langstlopende en meest succesvolle toekomstbestendige ‘programma’ in hifi. Inclusief ondersteuning voor technologieën als BluOS, 4K en HDMI in componenten die al meer dan tien jaar oud zijn.

NAD MDC2

Nu krijgt de MDC-familie er dus een nagelnieuw ‘lid’ bij: MDC2. Dit next-gen model is opnieuw ontworpen vanaf de basis en bouwt verder op het succes van NAD’s oorspronkelijke MDC-platform voor stereocomponenten.

Zo kan je bijvoorbeeld met de geïnstalleerde MDC2 BluOS-D module genieten van de voordelen die Dirac Live Room Correction, BluOS hi-res multi-room streaming, … jou te bieden hebben. Benieuwd naar alle verdere details?

De MDC2 BluOS-D is de eerste uitbreidingsmodule die Dirac Live ruimtecorrectie toevoegt aan een tweekanaals component. Met een meegeleverde gekalibreerde microfoon en de intuïtieve Dirac Live app kan jij aan de slag om de akoestiek van je kamer te analyseren. Vervolgens kunnen er zogenaamde correctiefilters geüpload worden naar de MDC2 BluOS-D module. De MDC2 BluOS-D module kan tot wel vijf Dirac profielen opslaan voor verschillende luisterposities en ruimtecondities.

Als volgende beschikt de module ook over BluOS hoge-resolutie muziek streaming. De flexibele BluOS Controller-app is beschikbaar voor zowel iOS, macOS, Android als Windows. Het biedt toegang tot wel honderden internetradiostations en meer dan 20 streamingdiensten. Net als alle BluOS producten ondersteunt de MDC2 het afspelen in hoge resolutie tot 24 bit (192 kHz), evenals MQA.

Lees ook


NAD lanceert C 399 Hybrid Digital DAC

 


 

Maar daar stopt het niet want ook Apple AirPlay2, Spotify Connect en Tidal Connect spelen een ‘glansrol’ in deze MDC2. Benieuwd naar alle verdere details? Je ontdekt er hier alles over.

De adviesprijs van de MDC2 BluOS-D module is vastgelegd op 549 euro. Er wordt verwacht dat dit exemplaar er nog zal zijn voor de feestdagen. Allen uitkijken daarnaar!

Verkooppunten van het merk nad