Zoals jullie hoogstwaarschijnlijk al wisten, is deze 2021 editie van Audio Show iEar’ toe aan hun 6e editie. ’s Lands leukste audio show is na een kleine onderbreking van een jaar helemaal terug van weggeweest. Het biedt jou al het beste van wat er ten dage op de audiomarkt verkrijgbaar is. Een excellente mix tussen toegankelijke én betaalbare audioapparatuur in combinatie met exclusieve topproducten. Dat hadden we al duidelijk gemaakt toen we DynaudioJoenitDune Blue, Focal en Sonos als standhouders in de spotlight hadden gezet. Maar natuurlijk valt er nog veel meer te ontdekken. In dit eerste deel van onze voorbeschouwing lichtten we alvast een tipje van de ‘muzikale sluier’. Benieuwd naar wat je zoal mag verwachten?

Plaats van handeling is wederom het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Een fantastische locatie met genoeg parkeergelegenheid die eenvoudig te bereiken is via de naastgelegen A58 of via de gratis pendeldienst vanaf Tilburg CS.

Natuurlijk zorgt iEar’ ook deze editie weer voor de nodige primeurs en speciale gasten. De importeurs en fabrikanten verzorgen prachtige demonstraties, workshops en laten je kennis maken met al het moois wat er op audiogebied verkrijgbaar is. Audio Show iEar’ verwelkomt je graag op 13 en 14 november op dé premium audio show van het jaar.

Bij het ter perse gaan van dit bericht zijn de corona maatregelen tot 1 november van toepassing die bij dit evenement een QR code toegangscontrole voorschrijven. De organisatie gaat ervan uit dat dit ook na 1 november, en dus gedurende de show, nog steeds van toepassing zal zijn.

Aqipa

Beginnen doen we allereerst met Aqipa. Je kan ze kennen van Esoteric en Teac. Teac heeft een lange traditie van compacte en zeer betaalbare hifi apparatuur. Nagenoeg altijd in een stijlvolle en compacte behuizing. Esoteric is dan weer de ‘grotere broer’ en biedt een ultiem assortiment aan van absolute high-end topapparatuur. Recent voegden zij daar audio netwerkspelers aan toe met geluidskwaliteit en afspeelmogelijkheden van het hoogste niveau. Het is bovendien de eerste keer dat ze deelnemen aan Audio Show iEar’. Neem dus zeker even de tijd voor een eerste kennismaking. De kans dat het zou tegenvallen is naar verwachting erg, erg klein.

Ruimtes: S7/8 (tweede verdieping)

CDVinyl4U

Als tweede in rij: CDVinyl4U. Zij bieden je hoogwaardige CD en LP’s aan van verschillende labels. Deze staan bekend om hun kwaliteitsniveau en verschillende formaten. CD Vinyl 4U levert o.a. formaten zoals SACD, SHM-SACD, XRCD en K2HD CD’s. De LP labels die door CD Vinyl 4U worden aangeboden zijn niet van de minste. Zeker als je kijkt naar de vooraanstaande namen zoals Stockfisch Recordings, Original Master recordings van Mobile Fidelity en Speakerscorner. Overigens zullen er de nodige hi-fidelity audio accessoires te vinden zijn. Zit er iets tussen waarvan jij denkt: dat had ik nu juist nodig of dit past mooi in mijn collectie? Goed nieuws want dan kan je het gelijk mee naar huis nemen. Als dat niet handig is?

Ruimte: N5 (eerste verdieping)

DALI Benelux

De naam doet vermoedelijk al een belletje rinkelen. DALI Benelux is de importeur van DALI luidsprekers. Maar dat niet alleen, ook doen ze de distributie van de merken NAD en het streaming audio merk Bluesound. Allemaal prachtige producten die hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Het pakket van Dali luidsprekers biedt voor iedereen iets moois. Gaande van passief tot actief, van instap tot high-end, van bedraad tot draadloos. DALI heeft zelf een hoop nieuws te vertellen, dus een bezoek is meer dan de moeite waard. Waar je je voor de rest nog aan mag verwachten? Draadloze speakeroplossingen van DALI en diverse nieuwe versterkers van NAD als onderdeel van de BluOS familie. Dit high-end streaming audio platform, gemaakt voor muziekliefhebbers, zal op deze show ruimschoots in de aandacht staan. Iets dat je niet wilt missen.

Ruimte: N1 (eerste verdieping)

Dimex

Dimex staat vooral bekend als importeur van Cambridge Audio. Maar daar stopt het niet want naast dit legendarische Britse merk hebben ze nog tal van andere prachtige audio merken in hun portfolio zitten. Melco, Diptyque, Spendor, Cardas, NuPrima, Silent Angel en Cabasse. Allemaal, stuk voor stuk, merken van topniveau waarmee de mooiste hifi systemen samengesteld kunnen worden. Daar mag je niet aan twijfelen. Dat zullen ze dan ook op de show bewijzen.

Dimex heeft vooral ‘afgwogen naar’ de kwaliteitsklasse en gaat zo een viertal schitterende systemen demonstreren samengesteld uit haar merkenpakket. Zodat je naast de onlangs geïntroduceerde Cambridge Audio EVO modellen, ook kennis kan maken met de producten van de andere fabrikanten. Deze zullen worden gedemonstreerd door het team van Dimex die worden bijgestaan door diverse productspecialisten. Ben Thompson van Cambridge Audio, Alan Ainslie & Daniel Raggett van Melco en Jean-Christophe Lefrais van Cabasse.

Ruimte: Z4 (eerste verdieping)

Zo, dit was onze voorbeschouwing voor Audio Show iEar’ 2021 – ‘part 1’. Ben jij benieuwd naar deel 2? Abonneer je dan zeker op onze nieuwsbrief en mis er niets van.

En alsof deze traktatie van Audio Show iEar’ nog niet groot genoeg is, maak je als bezoeker voorafgaand én tijdens de show ook nog eens kans op te gekke prijzen met een totale waarde van maar liefst € 15.000. Doe mee aan de online prijsvraag voorafgaand aan de show of tijdens de show met het invullen van een winkaartje. De kans op een wel erg fraaie en ‘belevingsvolle’ prijs was nog nooit ze groot.

Maar wat valt er nu te winnen vraag je je waarschijnlijk af? Best wel wat. Speakersets, wifi speakers, koptelefoons, kabels, subwoofers, audio streamers, netfilters, … om er maar enkele te noemen. Klaar om je kans te wagen?

Met de aanwezigheid van importeurs, merken, producten, introducties, special guests, prijzen, het toegewijde team van iEar’ en alle verassingen die hier nog bij gaan komen, mag je als audiofiel en/of muziek-/en filmliefhebber niet ontbreken op dit evenement.

Zet het dus zeker en vast vandaag nog in je agenda: zaterdag 13 en zondag 14 november 2021. Er is een vrije inloop tussen 10u en 18u. De toegang is volledig gratis. Geen reden dus om niet te komen. Afspraak in het Willem II stadion van Tilburg.

Verkooppunten van het merk dali